25 ülkeden 82 sporcunun katıldığı Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası muhteşem Alaçatı Rüzgarı ile başladı. Erkeklerde Favori Björn Dunkerbeck ve Kadınlarda Tur lideri Sarah - Quita Offringa günü 1. tamamladı. Lena Aylin Erdil 2. olarak büyük avantaj sağladı.
 
Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Sportworks organizasyonu ile düzenlenen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası 25 ülkeden 63 erkek 19 kadın sporcunun katılımı ile start aldı. PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı yarışlarına, erkeklerde Slalom Dünya Şampiyonu ve Dünya Hız Rekortmeni Antoine Albeau, 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, kadınlar da 2011 Tur Lideri Sarah Quita Offringa, 2010 Dünya Şampiyonu Karin Jaggi, 2010 2. Valerie Arrighetti'nin de yanı sıra, Dünya Kupası'nı takip eden sporcular Enes Yılmazer, Çağla Kubat ve Lena Aylin Erdil de PWA Windsurf Dünya Kupası'nda 55.000'luk ödül için mücadele ediyor. Yarışlarda ayrıca Ertuğrul İçingir, Bora Kozanoğlu, Remzi Kocakıran gibi 8 Erkek, Dilara Uralp, Burçe Vardarlı, Melek Toroman gibi 8 kadın Türk sporcu da start aldı.
 
Erkeklerde ilk günün birincisi Björn Dunkerbek olurken, Dünya Şampiyonluğu için mücadele eden Fransız Antoine Albeau şanssız bir yarış çıkarttı ve günü 9. olarak tamamladı. Türk sporculardan Bora Kozanoğlu 7. olurken, Enes Yılmazer günü 13. sırada bitirdi. Kadınlar kategorisinde Aruba'lı Tur lideri Sarah - Quita Offringa 1. olurken, Türk sporcu Lena Aylin Erdil büyük bir başarı göstererek 2. sırayı elde etti. Çağla Kubat final yarışında şanssız bir düşüş yaşayarak ilk yarışta 6. oldu.
 
Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda, yarışların her gün saat 11.00'de başlayacağı 13 Ağustos Cumartesi günü koşulacak final yarışları ile de sona ereceği bildirildi.
 
25 Şubat'da Vietnam'da başlayan 7 ayaklı PWA Dünya Turu'nda Kadınlar Kategorisinde final yarışları Alaçatı'da gerçekleşirken, şampiyonluk mücadelesinde kozlar Alaçatı'da paylaşılıyor.