Vodafone Türkiye, Red Akademy ile Vodafone ülkeleri içinde en iyi insan kaynakları uygulamalarında ilk beşe girdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Vodafone Türkiye'nin, tüm çalışanlarını, tedarikçilerini ve bayilerini mobil iletişim sektörünün gerektirdiği teknik bilgiler ile donatmanın yanı sıra, onlara diğer gelişim alanlarında da rehberlik edecek programlar sunmak üzere hayata geçirdiği Vodafone Red Academy'nin, Vodafone ülkelerinin 2009 Çalışan Anketi sonuçlarından aldıkları akisyon planlarını hayata geçirmede gösterdiği başarıda, Vodafone ülkeleri içinde dünya genelinde Arnavutluk, İtalya, İrlanda ve Yeni Zelanda ile birlikte en iyi beş ülke arasında yer aldığı bildirildi.

Vodafone iş kültürü ve değerlerini özetleyen ''Hız-Sadelik-Güven'' ekseninde iş hedeflerini gerçekleştirmek için öğrenen bir organizasyon olmayı amaçlayan ve çalışanlarının sürekli gelişimine büyük önem veren Vodafone Türkiye'nin, iş hedefleri ve stratejisi ile uyumlu eğitim ve gelişim stratejileri belirleyip uygulamaya koyduğu belirtilen açıklamada, Vodafone Red Academy'nin de bunlara uygun öğrenme çözümleri tasarlamak ve etkin eğitim programlarına dönüştürmek misyonu ve sürdürülebilir gelişimi sağlama stratejisiyle çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada, teknik eğitimler, fonksiyonel eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri ve liderlik eğitimlerini içeren eğitim portföyü ve her bir fonksiyon için geliştirmeyi tasarladığı ''Akademiler yaklaşımı'' ile birçok farklı kategoride eğitim verilen Red Academy'nin hedef kitlesini Vodafone Türkiye çalışanları, bayiler, iş ortakları, yeni mezunlar, Vodafone müşterileri ve nihayetinde içerisinde yer aldığı toplumun tamamının oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Red Academy Kıdemli Müdürü Suat Soylu, şunları kaydetti:

''Dünyanın çeşitli ülkelerinde milyonlarca müşteriye hizmet veren telekom sektörünün bir devi olan Vodafone, çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın gelişim ihtiyacını karşılarken, elindeki bilgi ve entelektüel sermayesini toplum yararına da kullanmaktadır. Bu bilgilerin paylaşıldığı ve topluma yayıldığı bir merkez olarak da Vodafone Red Academy önemli bir rol üstlenecektir. Şirketimizin performansını arttırması ve rekabetçi iş dünyasında daha zorlu hedefleri gerçekleştirmesi ancak yüksek performanslı çalışanlarımız ile mümkün olabilmektedir. Bu nedenle Vodafone Red Academy'nin hedefi, müşterilerimize mükemmel hizmetler verilmesini sağlayabilmeleri için çalışanlarımızın bilgi ve yetkinliklerini arttıracak amaca yönelik eğitim ve gelişim çözümleri sunmaktır.''

A.A.