İşadamı Kemal Aydınlıyurt'un eşi Gönül Aydınlıyurt (56) 10 Aralık 2004'te alışveriş yapmak için çıktığı Silivri'deki bir alışveriş merkezi önünden kaçırıldı. Daha sonra alışveriş merkezinin otoparkında kameralara iki kişiyle konuşurken yakalanan Aydınlıyurt'un otomobili de ormanlık bir alanda yakılmış olarak bulundu.

Aydınlıyurt olayını araştıran Gasp Büro Amirliği dedektifleri yine 2004 yılında Zekiye Başaran adlı yaşlı bir kadının bir çete tarafından kaçırılıp işkence yapıldığı şikâyeti üzerine çalışma başlattı. Çetenin elinden ölü numarası yaparak kurtulan yaşlı kadının çete üyelerini teşhis etmesinin ardından dedektifler kimlikleri tespit edilen çete üyelerini yakalamak için harekete geçti. Yapılan çalışmalarda çetenin, Aydınlıyurt olayının failleri olduğunu belirlendi. Gönül Aydınlıyurt ile Zekiye Başaran"ın kaçırılması olaylarının zanlılarından olan Ramazan N., 17 Ocak 2005 tarihinde Beykoz"da öldürülmüş halde cesedi bulundu. Çete üyelerinden astsubay Mahmut A. ile polis memuru Altuğ Z. yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis memuru Altuğ Z. 2006 yılında cezaevinden tahliye olur olmaz Kadıköy"de cesedi bulundu. Altuğ Z."Nin ölümü şüpheli bulundu.



CESET ARANIYOR

Bu olayların ardından çete lideri Mustafa B. A."nın sahte kimlikle yurtdışına kaçtığı belirlendi. Mustafa B.A.'nın 6 ay önce Fatih İdris Çakmaktaş sahte kimliğiyle Kıbrıs üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi. Bunun üzerinde Mustafa B.A.'yı yakalamak içinTürkiye genelinde çalışma başlatıldı. Ardından önceki günkü operasyonla çete lideri Mustafa B.A. Bitez'de avukat sevgilisi Özlem K."nın yazlığında yakalandı.

Genişletilen operasyonlarda, Küçükçekmece eski nüfus müdürü ile nüfus memurunun da aralarında bulunduğu 9 kişi daha gözaltına alındı. Zamanın nüfus müdürü ile memurunun çete lideri Mustafa B.A.'ya 2005 yılında yurt dışına kaçmakta kullandığı kimliği hazırladıkları iddia ediliyor. Yapılan sorgulamada, Mustafa B.A.'nın suçlamaları kabul etmediği ancak gözaltındaki diğer kişilerin olayları anlattıkları öğrenildi. Sorgulamada, çetenin Gönül Aydınlıyurt"u Silivri"de kaçırdıktan sonra banka hesaplarına el koymak istedikleri, banka hesaplarının kaçırılma olayının ardından bloke edildiği, bu yüzden Aydınlıyurt"u öldürerek gömdükleri anlaşıldı.

Bu bilgiler ışığında, çete lideri Mustafa B.A.'nın babası Ömer F. A."nın Selimpaşa civarındaki villası önünde Gönül Aydınlıyurt"un cesedi iş makineleriyle aranmaya başlandı. Sorgulamada, Mustafa B.A.'nın Gönül Aydınlıyurt ile Zekiye Başaran"ın kaçırılması olayında suç otağı olduğu belirlenen Ramazan N."iy yurt dışından getirmeye çalıştıkları PKK"nın 160 milyon Avro"su ile ilgili aralarında anlaşmazlık çıktığı için bıçaklayarak öldürdüğünün tespit edildiği öğrenildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.
Vatan