Financial Times: Ceza, kavgadan etkilenmiş olabilir
“Türkiye"nin en büyük medya grubunun başı yine otoriteler ile dertte. Reklam gelirleri zayıflamaya yüz tuttuğu ve ana şirketin bu nakti başka sektörlerde büyümek için kullanmak istediği bir dönemde 408 milyon dolar bir cezaya uğradı. Grup cezayı temyiz etmeyi planlıyor.
Ceza, Aydın Doğan"ın kontrol ettiği medya ve enerji topluluğa karşı alınan bir dizi kararın sonuncusu. Yatırımcılar, grubun, Sayın Doğan ile bir yolsuzluğa ilişkin haberler nedeniyle sonbaharda destekçilerini Doğan yayınlarını boykot etmeye çağıran Başbakan Tayyip Erdoğan arasında kamuoyunun önünde cereyan eden bir kavgadan etkilenmiş olması olasılığından kaygılanıyor.
Doğan Holding CEO"su Dr. Ragıp Nebil İlseven, "Bu bizim için normal. Saşırmadım" dedi.”

Reuters: Aydın Doğan"ın hükümetle arası açıktı
Maliye Bakanlığı"nın Doğan Yayın Holding"e kestiği 826.3 milyon TL"lik vergi cezası İngiliz haber ajansı Reuters tarafından dünyaya duyuruldu.
Reuters, Doğan Yayın Holding"in vergi cezasına itiraz ettiğini belirterek, “Aydın Doğan"ın, gazetelerinde çıkan bir dizi yolsuzluk haberi yüzünden hükümetle arası açıktı” diye yazdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Aydın Doğan"ı ve Aydın Doğan"a ait medya kuruluşlarını taraflı haber yapmakla suçladığını hatırlatan ajans, “Erdoğan, AKP üyelerine (Aydın Doğan"ın) gazetelerini boykot etmeleri çağrısı yapmıştı” ifadesini kullandı.
Reuters, hükümetin geçen yılın sonlarında da Aydın Doğan"ın “şaibeli işler” yaptığını iddia ederek bu konuda soruşturma açılmasını istediğini ancak Aydın Doğan"ın bu suçlamaları reddettiğini vurguladı.
Ajansın haberinde, vergi cezasının ardından Doğan Yayın Holding"e bağlı gazetelerin hükümeti eleştirel basına gizli bir saldırı düzenlemekle suçladığını da belirtti.

Milliyet