Terim: “Meclis"te, aldığım maaşla ilgili bir sürü tartışma yapıldı. Ben onların maaşını sorguluyor muyum?”

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, dün akşam Habertürk kanalında yayınlanan Basın Kulübü programında ilginç açıklamalar yaptı. Habertürk genel yayın yönetmeni Erdoğan Aktaş"ın yönettiği programda Terim, spor yazarları Mehmet Demirkol, Atilla Gökçe, Uğur Meleke ve Okay Karacan"ın sorularını yanıtladı. Birçok konuda dobra dobra açıklamalar yapan Terim"in bazı çarpıcı ifadeleri şöyle:

"ONLAR GÖREVİNİ YAPTI"

“HAKAN Şükür"ün kadroya alınmaması ile ilgili soru sorulacak son kişi benim. 1989 yılından bu yana Hakan Şükür"e forma verdim. Bu şampiyonada geleceğe yönelik başka oyuncular olsun istedim. Yeni bir kadro oluşturuyorum. Hakan ile kadroyu açıklamadan önce konuşmadım. Ben istikrardan yanayım. Belirli bir periyotta form gösteren oyuncular yerine kadro istikrarına veriyoruz. Kadroya alınmayan Mehmet Yıldız, Mehmet Topuz gibi isimler elemelerde kendilerine verilen görevi yaptı. Turnuvada birinci kalecimiz Volkan olacak.

"2010 TAKIMIMIMIZ HAZIR"

BANK Asya 1. Ligi"nden de Avrupa Şampiyonası aday kadrosuna çağırmayı düşündüğüm isimler oldu. Ama uluslararası düzeyde mücadelenin güçlüğü ortada. Daha hazır bir topluluğa ihtiyacımız vardı. Bu oyuncuların kim oldukları sorusuna transfer sezonu nedeniyle cevap vermem doğru olmaz. Ama düşündüğümüz 10-15 futbolcu vardı. 2010 takımı şimdiden hazır. Şampiyonada 4-3-3 sistemi ile oynayacağız. Çeşitli versiyonları da kullanabiliriz. Beklerimizi öne çıkarmayı, gerektiğinde 6, gerektiğinde 7 kişiyle önde oynamayı istiyoruz. Oyun içinde sistemi istediğimiz gibi dönüştürebiliriz.

"RONALDO"YA MARKAJ YOK"

CHRISTIANO Ronaldo, dünyanın konuştuğu ve son derece yetenekli bir futbolcu. Ona özel markaj yapmak gibi bir düşüncemiz yok. İnisiyatifi elimizde tutacak bir oyun oynayacağız. Savunarak kazanamayız, oynayarak kazanmaya çalışacağız. Adam adama markajla oynarsak bunun adı futbol değil, buz dansı olur.. Almanya"yı İstanbul"da 2-1 yendiğimiz maçta gollerin Nuri ve Halil tarafından atılmış olmasından dolayı dışarıda "Biz yetiştiriyoruz, onlar kullanıyor" gibi bir izlenim ve yakınma oluştu. Özellikle çift pasaport uygulamasının kaldırılmasıyla bazı oyuncular tercih yapmakta zorlanıyor. Ama biz hepsinden faydalanmak için çalışıyoruz. Arşivlerimizde tüm futbolcularla ilgili dosya var; kim genç ve ümit milli takımlarda oynamış, kim gelmiş, kim gelmek istememiş, hepsi bizde mevcut. Ama biz bu isimleri oyuncuları korumak adına, onlara zarar vermemek için açıklamıyoruz.

"EMRE"YE CEZASINI VERDİK"

EMRE Belözoğlu"nun Avrupa Şampiyonası elemeleri sırasında İnönü Stadı"ndaki maçta tribünlere yaptığı hareketi tasvip etmek doğru değil. Kendisi bu yüzden samimi pişmanlık duyuyor. Emre bu hareketi nedeniyle gerekli cezaya çarptırıldı. Yaptığı hata cezasız bırakılmadı. Kadromuzu kurarken bazı oyuncuların takıma alınması yönünde baskı, ima ve yönlendirmede bulunulması asla sözkonusu olamaz. Hiçbir şekilde, kimse buna teşebbüs etmedi.. Ben rekorları severim. Hep üzerine koymaktan yanayım. Avrupa Şampiyonası"nda da yaptıklarımızın üstüne koymayı istiyoruz. Benim maaşım çok konuşuluyor. Mecliste, aldığım maaşla ilgili bir sürü tartışma yapıldı. Ben onların maaşlarını sorguluyor muyum? Türkiye"de 550 milletvekili var, ama bir tek Fatih Terim var.”