Dün AKP Kağıthane İlçe Kongresi yapıldı. Kongreye son zamanlarda çok sert ve gergin çıkışlar yapan, Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan konuşmasını tamamladıktan sonra, sahneden inmeden önce AKP Kağıthane İlçe eski Başkanı Seyit Ahmet Çandır'ın şık bir armağanı ile uğurlandı. Bu armağan çok özel bir vazoydu. Vazonun özelliği ise 990 YTL'lik değerinden ve sadece 2000 adet üretilmesinden daha çok simgelediği şeyden geliyordu... O vazo, aslında Hz. Muhammed'in hadislerinden, Mevlana'ya kadar inananları ulaşmaya çağırdığı bir erdemi simgeliyordu. Peki neydi o vazonun sırrı?

Ülkemizin övünç kaynağı Paşabahçe her yıl yeni ve çok özel el yapımı ürünleri piyasaya sunuyor. Bu birbirinden değerli ürünler sınırlı sayıda üretiliyor. Meraklıları ürünleri koleksiyonlarına katmak için adeta yarışıyor.

Paşabahçe mağazalarını süsleyen son ürün koleksiyonunun adı ise "7 Koleksiyonu"...

7 Koleksiyonu kapsamında üretilen tüm objelerin bir anlamı, daha doğrusu birden çok anlamı var.

Bu koleksiyonu hazırlayanların yola çıkış noktası ise "7'nin bir çok kültürdeki sırrı"... Örneğin Müslümanlıkta "Dinin Kelimesi" anlamındaki "Kelime-i Tevhid" 7 kelimeden oluşur: "Allahtan başka tanrı yoktur; Muhammed O'nun elçisidir."

Yani Paşabahçe'nin yeni koleksiyonundaki tüm ürünlerin altında dehşet bir sır yatıyor. El emeği, göz nuru tüm bu ürünlerin asıl değeri, maddi olmaktan çok simgesel!

BAŞBAKAN MUHALEFETE ÇOK SERT YÜKLENDİ

Hafta sonlarında AKP İstanbul ilçe teşkilatlarının kongrelerine katılan ve birer konuşma yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün AKP Kağıthane İlçe Kongresi'ne katıldı. Partililere hitaben yaptığı konuşmada, güncel gelişmeleri değerlendirdi, muhalefet partisine yine çok sert yüklendi. Bu hayli sert konuşmanın ardından sahneden ayrılmadan önce Kağıthane İlçesi eski Başkanı Seyit Ahmet Çandır'ın çok şık bir armağanı ile uğurlandırdı.

Eski Başkan Çandır, Başbakan Erdoğan'a nadir bir vazoyu takdim ettikten sonra kendisini kutlayıp, teşekkür etti. Başbakan ve Çandır gazetecilere bu an için poz verirken, kimse o değerli vazonun sırrını düşünmedi.

O vazo, Paşabahçe'nin son koleksiyonu "7"den seçilmişti. Kılı kırk yararak o vazoyu seçenler Başbakan'a bir şey demek istiyor, bu vazoyla güzel bir mesaj veriyordu. Belki o kalabalığın önünde, yoğunluğun arasında Erdoğan bile o vazodaki hikmeti değerlendirme fırsatı bulamamış olabilir. İşte o vazonun sırrı:

O VAZONUN ADI: KAMİL VAZO

Paşabahçe'nin internet sitesinde 7 Koleksiyonu'ndaki "Kamil Vazo" şöyle tanıtılıyor:

"Allah'ın birliğine inanmak ve yaradanla bir olmak kavramlarını birlikte sembolize eden 'Kamil İnsan' kavramından esinlenerek tasarlanmıştır. Tüm insani değerlere ulaşmış ve ruhsal gelişimini tamamlamış 'Kamil' insanı simgeleyen Kamil Vazo'nun insan biçimli formu üzerinde; Celi Sülüs yazı stilinde Kelim-i Tevhid yazılmış; Mevlana'nın kaftanı üzerinden alınan motifler ve desenler kullanılmıştır. Kamil Vazo, el imalatı camdan üretilmiş, üzerindeki rölyef desenlerin tümü 24 ayar altın yaldız kullanılarak el işçiliği ile dekorlanmıştır."



KAMİL İNSAN OLMANIN ÖNEMİ

Kamil İnsan ya da eski deyimle İnsan-ı Kamil olmak Hazreti Muhammed, Mevlana, Yunus Emre'nin insanlara önemle önerdikleri ve çok önem verdikleri bir husus oldu. Hazreti Muhammed hadislerinde sık sık bu konuya dikkat çekti. İşte onlardan ikisi:

"İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de kamil mü'min olamazsınız." (Müslim İmam 93)

"Sizden biriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe (kamil manada) iman etmiş olamaz." (Buhari, İman 7; Müslim, İman 71, 72; Tirmizi, Kıyame 59; Nesai, İman, 19, 33)

MEVLANA'YA GÖRE KAMİL İNSAN

Mevlana, en mükemmel varlık olarak yaratılan insana büyük değer vermiş. Kendi özünün farkına varıp aslını idrak eden insan, yüce Allah'ın huzurunda saygıyla eğilir ve başkalarının eksiklerini görüp kusurlarıyla uğraşmaz. Mevlana, bilgelik, sevgi ve hoşgörü gibi ahlaki iyilikleri şahsında toplayan insan-ı kamili ney ile sembolize eder. Mevlana'nın tek İnsan-ı Kamil örneği ise Hazreti Muhammed olmuştur. Mevlana, Kamil-i İnsan örneği olarak çok sık tekrarladığı Hz. Muhammed için şu sözleri söylemiştir: O öyle kamil bir insandır ki meleklerin akıl kanatlarının yandığı yere, sidre-i müntehaya dek gitmiştir..

Vatan