Ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarılanların arttığı şu günlerde çok sayıda firmanın Türkiye İş Kurumuna başvurarak, kalifiye eleman istediği açıklandı...

Ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarılanların arttığı bir ortamda çok sayıda firma da Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) başvurarak, kalifiye eleman istiyor.

İŞKUR Konya İl Müdürü Tahsin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel finansal krizin etkileri nedeniyle işsiz kalanların sayısının arttığını, ancak bu durumun insanların yeni işler bulmasına engel olmadığını söyledi.

İçinde bulunduğumuz süreçte çok sayıda firmanın İŞKUR'a başvuruda bulunarak ihtiyaç duydukları kalifiye elemanları temin etmek istediklerini dile getiren Güven, ''Yani, 'her yerde işten çıkarmalar yaşanıyor, eyvah iş bulamayacağız' gibi düşüncelere kapılmak doğru değildir'' dedi.

Konya'da İŞKUR'a başvuran 37 özel sektör firmasının çeşitli branşlarda eleman talebinde bulunduğunu anlatan Güven, mobilya sektöründen, dekorasyon teknikeri ve bina mimarı, bilişim sektöründen satış temsilcisi, inşaat sektöründen inşaat teknikeri, otomotiv sektöründen torna tezgah operatörü, elektrikçi, gıda sektöründen gıda mühendisi istendiğini belirtti.

Vasıfsız eleman en büyük sorun...

İşsizliğin gerçeklerinin başında vasıfsızlığın geldiğini ifade eden Güven, ''İşten çıkarılmalara bakıldığında çoğunun vasıfsız kişiler olduğu görülüyor. Oysa insanlar kalifiye eleman özelliği taşısalar işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmayacak. İşsizlerimiz, açılan meslek kurslarına katılarak kendilerini geliştirip iş bulabilirler.

Bu nedenle İŞKUR olarak eğitim çalışmalarına 2009 yılında büyük önem verip, büyük bir eğitim atağı gerçekleştireceğiz. Sırf Konya'da işsizlerin vasıflı iş gücü haline getirilmesi için 5 milyon TL ödeneğimiz var. Bu parayla 100 meslek kursu açarak en az 2 bin kişiyi meslek sahibi yapmak istiyoruz'' dedi.

Güven, kriz nedeniyle işini kaybetmiş kişilerin açılan meslek kurslarına devam edip bilgi ve becerilerini artırmaları durumunda, kriz ortamında olunsa bile bir işe girebileceğini vurguladı.

İşsizin geliri bin TL'yi bulabiliyor

İŞKUR'un işsiz kalan kişilere yaklaşık 6 ay boyunca önemli bir ekonomik destek de sağladığını dile getiren Güven, ''İŞKUR bünyesindeki meslek edindirme kurslarına devam kişilere günde 15 TL cep harçlığı veriyoruz. Bu parayla birlikte kişi eğer işsizlik maaşı da alıyorsa ayda eline bin TL'ye yakın para geçiyor. İşsiz kalınan bir dönemde aylık bin TL gelir hiç de az bir para değildir'' diye konuştu.

Kurumun imkanlarını kullanmak mümkün

İŞKUR'a iş başvurusunda bulunan kişilerin kurumun imkanlarını da kullanabildiğini ifade eden Güven, isteyenlerin gün boyu kurumun bilgisayarından açık iş pozisyonlarına bakabildiğini, iş başvurusunda bulanan kişiye uygun iş bulunması durumunda bu haberin kişiye cep telefonu mesajı olarak gönderildiğini sözlerine ekledi.

SABAH