Açılışa geç kalan müdürlere "Geç kalarak Ağrı'yı mı kurtardınız? Beyler bu kadar mı heyecansızsınız, bu kadar mı ruhsuzsunuz? Bu çocuklarımızdan utanın" dedi.

100'üncü Yıl Mahallesinde, Murat İlköğretim Okulu yanında yapımı tamamlanan 200 kişilik Çiler- Atilla Önen Kız Öğrenci Yurdu, bugün törenle açıldı. Törende konuşan Vali Mehmet Çetin, geç kalan daire müdürlerini görünce sinirlendi.

Müdürlerin 15 dakika kadar törene gecikmelerini eleştiren Vali Çetin "Birçok il müdürümüz tören başladıktan sonra buraya teşrif etti. Beyler bu kadar mı heyecansızsınız, bu kadar mı ruhsuzsunuz? Öğrenciler ve hayırsever işadamımız burada. Ağrı'yı mı kurtarıyorsunuz, 15 - 20 dakika gecikiyorsunuz? Size soruyorum: Geç gelenler hepinizi biliyorum, takip ettim. Fedekarlık yapıp buraya zamanında geldiğinizde, bu sevinci, heyecanı paylaştığınızda, Ağrı batacak mıydı? Geç geldiğiniz için Ağrı'yı mı kurtardınız? Çok mu çalışıyorsunuz, zamanınız bu kadar mı kıymetli? Ben sadece birşey söylüyorum, utanın. Bu çocuklarımızdan utanın" diye konuştu.

Öte yandan yurdun açılış törenine, Ağrı AK Parti Milletvekili Abdulkerim Aydemir, Vali Mehmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Kocak, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru ile Kız yurdunu yaptıran hayırsever Atilla Önen ile bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı. Törende Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, işadamı Atilla Önen, Ağrı AK Parti Milletvekili Abdulkerim Aydemir birer konuşma yaptılar. Kız yurdunun açılış kurdelasının kesilmesinden sonra davetlilere yöresel 'halise' yemeği ikram edildi./milliyet