Yeşil Marmaris A.Ş Müdürü Fatih Dağıstanlı Vali Malay'a Gümrük Binası ile ilgili genel bilgiler verdi. Dağıstanlı “Didim ile Yunanistan'ın Kos adası arasında Katamaran Deniz Otobüsleri ile günde iki sefer yapacağız. Yabancı tur firmaları ile anlaşmalarımız var. 21 Mayıs 2008 tarihinde ilk seferi alacağız. 28 Mayıs'ta 2 gemi, 4 Haziran'da 1 gemi olmak üzere şu anda sezon için 4 anlaşmamız var. Bu gemiler 5 direkli ve lüks kamaralı zengin turistleri taşıyan ultra lüks gemiler ve 150 ile 300 kişi arasında değişen kapasiteye sahip. Yunanistan'ın KOS adasına gitmek isteyen vatandaşlarımız vizelerini İzmir'den alacak” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 21 Mayıs'ta gerçekleşecek ilk sefer ile öncülük yapılacağını EMITT Fuarında firmalar ile yaptıkları görüşmelerde Didim ile Samos arasında da sefer gerçekleştirmek üzere anlaşma yaptıklarını belirtti.
Aydın Valisi Mustafa Malay; "Didim turizm hinterlandı yüksek bir bölge. Gümrük Binasının getirilerinin yüksek olacağına inanıyorum" dedi.
Daha sonra mobil Gümrük binasının içini gezen Vali Malay"a İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı görev alanlarının kısıtlı olduğunu, gelen turistlerin öncelikle polis kontrolünden geçmesini gerektiğini yapılandırmaya göre Gümrük kaçağı malların önlenmesinin çıkmaza sokulduğunu belirterek endişeleri dile getirdi.
Vali Malay, endişeleri sonlandırmak için gerekli yazışmaların yapılacağını ve örneklerin inceleneceğini bildirdi. Kuşadası Gümrük Müdürü Yusuf Koç, yapılan ve hizmete açılacak olan gümrük binasının mobil bina olduğu için Kuşadası'na bağlı bulunduğunu ve sabit personel bulunmayacağını söyledi.