Aydın"da dün yaşanan kavganın tarafları olan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğunu ifade edip, Fatih Atay"ın alana bayram için değil, sorun çıkarmak için geldiğini belirtirken, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, yaptıklarından dolayı hiç pişman olmadığını ve Valinin merkeze alınması gerektiğini belirti.
Vali Hüseyin Avni Coş, dünkü tören alanında yaşanan gerilimin törene geç gelme meselesinden çıkmadığını söyledi. Bayram yerlerinin kişisel çıkarların görüşüleceği yerler olmadığını ifade eden Vali Coş, “Sayın Fatih Atay"ın milli bir bayramda kişisel çıkarları doğrultusunda hareket etmesi başta Atatürk"e, bu ülke için canlarını seve seve veren şehitlerimize saygısızlıktır. Sayın Atay önceden niyetli olarak sorun çıkarmak için gelmiş. Bayram kutlamak için değil. Bayramlarda küsler dargınlar barışır. Birlik beraberlik mesajları verilir. Kimse kamuoyuna germesin Herkesi aklıselime davet ediyoruz Dün yaşanan ve Aydın"a yakışmayan tablodan dolayı üzgünüm” diye konuştu.
Milli bir bayramda tartışmanın doğru olmadığını kaydeden Vali Hüseyin Avni Coş, “Bayramda ne olmuşsa olmuş. Artık geride kaldı. Fakat tören saygınlığına uygun bir şekilde kurallarına uygun bir şekilde tamamlanmasını isterdim. Törenden sonra kişisel hesap sorulabilirdi. Yada sorunu farklı bir şekilde ele alabilirdik. Bütün halkın, gazetecilerin önünde böyle bir şekilde ve böyle önemli bir günde bu olayları yaşanması doğru bir yöntem değil. Önemli mevkideki insanlar davranışlarını sorumluluklarını unutmamalı, kendisine yakışık almayan davranışlardan kaçınmalı, resmi bir törene gölge düşürmemelidir. Maalesef dünkü törenlere Sayın Atay gölge düşürmüştür. Bu son derce kötü bir tablo” şeklinde konuştu.
Sorunları görüşmek isteyenlere yerinin belli olduğunu söyleyen Vali Coş, şunları söyledi: “Bizim yerimiz belli bize ulaşamıyorsa mahkemeler gidebilir. Abuk subuk laflara gerek yok. Bunları hepside yalan. Benim için bir linç kampanyası yürütülmeye çalışılıyor. Fakat bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Dün yaşananlar dolayısıyla dava açmamıza sebebiyet verecek bir çok hal ve hareket oldu. Fakat dava açma konusunda avukatlarımız çalışma ve incelemelerini yapıyor. Fakat Aydın"da gerginlikten yana değiliz. Vatandaşlarımıza örnek olmak zorundayız. Bu nedenle Sayın Bahçeli"de olduğu gibi toplumsal huzur için dava açmaya da biliriz. Fakat bu konuda kesinleşmiş bir düşüncemiz bulunmuyor”
“VALİ MERKEZE ALINMALI”
Dün yaşanan gergin anların tarafı olan CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, ise yaşananlardan dolayı hiç pişmanlık duymadığını hatta aksine bütün Aydınlıların duygu ve düşüncelerini dile getirdiğini söyledi. Dünden beri aldığı tebrik telefonlarından dolayı kulaklarında bile sorun oluştuğunu kaydeden Fatih Atay, Vali Hüseyin Avni Coş"un Aydın"da bu aşamadan sonra görev yapmasının mümkün olmayacağını ve merkeze alınması gerektiğini sözlerine ekledi.