İftar yemeğine Vali Coş’un yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Karpuzlu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar yemeğinde açılış konuşması yapan Başkan Dönmez, “İlçemiz öneli tarihi ve turistik yerlerin güzergâhında olmasına rağmen ne yazık ki adeta çıkmaz sokak konumundan adeta kurtulamamıştır. Çok şükür ki bu sene programa alınıp, ihalesi yapılan Milas, Bodrum yolunun çalışmaları başlamıştır. İnşallah en kısa zamanda açılacaktır. Diğer önemli bir konuda ilçemizde hastanenin olmayışıydı. Bu yıl hastane onayımızda çıktı. Hükümet Konağının yanındaki arsaya en kısa zamanda hastanemizin yapımı başlanacak. Bu iki hizmette de bizlerden desteklerini esirgemeyen başata Sayın Başbakanımıza, Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’a, Milletvekilimiz Mehmet Erdem’e ve aramızda olmayan eski milletvekillerimize sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Bu iki projenin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Karpuzlu Kaymakamı Mehmet Öztürk de, “Yoğun programlarına rağmen iftara davetimize teşrif ederek bizleri onurlandıran Sayın Valimize ve Sayın Millet Vekilimize huzurlarınızda saygılarımı ve şükranlarımı arz ediyorum. Bu iftara yemeği Sayın Valimizin Adana Valisi olarak atanması nedeniyle, Sayın Valimiz için ve Karpuzlu halkımız için bir veda yemeği niteliği kazanmıştır. Bu vesile ile ben çalıştığım süre içerisinde ilçemize yardımlarını esirgemeyen her zaman yanımızda olan, her türlü desteği veren ayrıca insani ve mesleki olarak birçok şey öğrendiğim değerli Valimizin yeni yerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Mehmet Erdem ise, “Bu güzel günlerde ramazan ayının manevi açıdan feyzinin, bereketinin bol olduğu bu güzel günlerde maalesef vatan haini bu terör örgütü bize çok derin üzüntüler yaşatıyor. Bunlarda tabi ne inanç var, ne iman var ya da hiçbir şey yok. Bu alçak hainler bize bu ramazanın mübarek günlerini, zehir ediyor ve ciğerimize yakıyor. Bu alçak hainleri lanetliyorum, Allahın azabı onların üzerine olsun, Şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, tüm şehitlerimize tekrar tekrar Allahtan rahmet ve milletimizin başı sağ olsun diliyorum. Türk Milleti büyük bir millettir, tarih boyunca büyüklüğünü göstermiştir. Her vesileyle bu Büyük Millet, inşallah bu sorununda üstesinden gelecek. Birlik ve beraberlik içerisinde yıldızı parlayan Türkiye’nin daha güzel yarınlarda dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer alması konusunda hep birlikte bu başarıyı yakalayacağız. Ben buna yürekten inanıyorum. Değerli kardeşlerim Karpuzlu benim açımdan anlamlı bir ilçedir. Biz ülkemize, Aydın’ımıza hizmet etmeyi bir borç, bir gurur vesilesi olarak gördüğümüz gibi Karpuzlu İlçemize de hizmet etmek boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.
“Ramazan aylarının güzelliği, herkes aynı yemeği ve sofrayı paylaşıyor” diyen Vali Coş ise, şunları söyledi: “Bu ayda birlik beraberlik duygularımız güçleniyor, samimiyetimiz artıyor, yardımlaşma, paylaşma duygularımız zirveye çıkıyor. Temenni ediyoruz ki ramazan yalarında yoğunlaşan bu duygular diğer aylarda da yılın 11 ayında da yine hayatımıza hüküm sürsün, bir birimize yine hoşgörü ile saygıyla muamele edelim, her günümüz ramazan gibi güzel olsun. Yaklaşık iki yıl iki ay kadar Aydın’da sizlere hizmet etme şerefine nail olduk, bundan dolayı kendimi mutlu ve bahtiyar hissediyorum. Bu güzel vilayete, her seferinde söylüyorum bu vilayeti güzelleştiren insanlarıdır. Sizlersiniz hizmet etmek bizim için büyük bir onurdur. Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanlarımızın ve Sayın Milletvekillerimizin desteğiyle ilimizde güzel yatırımları hep birlikte gerçekleştirdik. Vatandaşımıza layık olduğu hizmetleri sunmayı gayret ettik. Mesai mevhumu tanımdan çalıştık, sonuçta bir nöbet değişimidir bizde bir başka ilde bize ihtiyaç olduğu için Devletimizin takdiri ile bir başak ile hareket edeceğiz. Sizlerden uzaklaşsak da gönül beraberliğimiz devam ediyor. Aydın sevgimiz ve Aydınlılara olan muhabbetimiz ömür boyu sürecek. Burayı kendi memleketimiz gibi belirledik bundan sonrada böyle devam edecektir. Her nerde olursak olalım, bir Aydınlıyı görünce hemşerimiz görmüş gibi onu bağrımıza basacağız, Aydın’dan haberler soracağız. İki günü eşit olan ziyandadır anlayışıyla hizmet ettik, takdir sizlerin. Biz buradaki hizmet bayrağını bizden sonraki nöbeti teslim alacak arkadaşımıza gönül rahatlığıyla devredeceğiz”
Konuşların ardından sofra duasıyla iftara yemeği sona erdi. Daha sonra Karpuzlu Merkez Camii'nde Teravih Namazı kılan Vali Coş, Karpuzlu Belediyesi Atilla Koç Parkı’nda vatandaşlarla sohbet etti.