Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde bulunan krokiler sonucunda kazı yapılarak çıkarılan mühamat Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sergilendi.

Ergenekon operasyonları kapsamında Ankara Yenikent'te bulunan Zir Vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığı yakınındaki alanda yapılan kazılarda çıkarılan mühimmat İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın mensuplarına sergilendi.

Yarbay Mustafa Dönmez'in Ergenekon operasyonlarının son dalgasında Sapanca'daki evine düzenlenen baskında ele geçirilen krokiler ışığında yapılan kazılarda, 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği ve 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulunmuştu. Zir Vadisi, Özel Harekat Timleri'nin eğitim yaptığı yer olarak biliniyor. Yarbay Mustafa Dönmez'in krokiler sonucunda çıkarılan mühimmatın arasında yer alan el bombalarıının seri numarası ile 5 yıl önce İzmir'de yasa dışı bir örgütten ele geçirilen el bombaları aynı kafileden olduğuna dikkat çekilmişti.

Muazzaf Subay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evine yapılan baskında 22 adet el bombası daha bulunmuş, kaçak olduğu için gözaltına alınamayan Dönmez, 5 gün sonra askeri yetkililere teslim olarak tutuklanmıştı.

HABER 7