İngiliz Metro gazetesinde yayınlanan ve internet bloglarında dolaştığı öne sürülen bir iddiaya göre ünlü şarkıcının ölümüne son üç haftadır günde 2 litre tükettiği üzüm suları neden olmuş olabilir.

Son turnesi için forma kavuşmak isteyen Jackson bir beslenme uzmanına danışmış ve ondan 3 hafta boyunca günde 2 litre üzün suyu içme tavsiyesi almıştı.

Ünlü şarkıcının narkotik ağrı kesici "pethidine"e bağımlılığı olduğu söylentileri de dolaşıyordu. Ancak üzüm suyu karaciğerde bu ilacın parçalanmasına engel olan çeşitli kimyasal maddeler içeriyor. Yani sindirilemeyen ilaç, Jackson'un vücudunda ölümcül toksilerin birikmesine yol açmış olabilir. Bu da nefesinin yavaşlamasına ve daha sonra da kalp krizi geçirmesine neden olabilir.

DEV CENAZE TÖRENİ ÇARŞAMBA GÜNÜ LOS ANGELES'TA YAPILIYOR

Mıchael Jackson'ı son yolculuğuna uğurlayacak törene milyonların akın etmesi bekleniyor. Los Angeles polisi tarihin en büyük ceanze törenlerinden biri olmasını bekledikleri tören için geniş güvenlik önlemleri aldıklarını açıkladı.

Jackson'ın özel doktoru Murray: Jackson'a hiçbir güçlü analjezik vermedim
ABD'nin Los Angeles kentindeki evinde aniden fenalaşarak ölen Michael Jackson'ın özel doktoru Conrad Murray, pop kralına hiçbir güçlü analjezik vermediğini açıkladı. Murray'nin avukatı Edward Chernoff, Los Angeles Times gazetesine açıklamada bulunarak, "Murray'nin Michael Jackson'a ani ölümünden önce güçlü bir analjezik (ağrı kesici) enjekte ettiği yönündeki haberler tamamen yanlıştır" dedi. Chernoff açıklamasında, "Demerol verilmedi. (Bir başka analjezik) OxyContin de verilmedi" ifadesini kullandı. Jackson'ın ölümünü ilk duyuran TMZ.com sitesi, Conrad Murray'nin şarkıcıya ölümünden az önce Demerol verdiğini bildirmişti. Murray, polis tarafından iki kez sorgulandı.

- İŞTE MICHAEL JACKSON'UN OTOPSİ RAPORU

* 50 KİLO AĞIRLIĞINDA
* MİDESİNDE İLAÇTAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY YOK
* KABURGALARI SUNİ TENEFFÜS YAPILIRKEN KIRILMIŞ
* KALBİNİN ÜZERİNDE 4 İĞNE DELİĞİ VAR..

(Doktorlar kalbini yeniden çalıştırmak için adrenalin enjekte etmiş)

VE BAŞINDA HİÇ SAÇ YOK

İngiliz The Sun gazetesi tarafından ele geçirilen MJ'in ilk otopsi raporuna göre şarkıcının tam bir iskelete dönüştüğü, uzun zamandır birşey yemediği, midesinde sadece ilaçlar olduğu belirlendi. Ayrıca MJ'in kalçasında, baldırında, ve omuzlarında günde üç kez aldığı ağrı kesiciler nedeniyle iğne izleri vardı. Ayrıca vücudunun her yerinde de ameliyat izleri vardı, bunlar da zaten geçirdiği 13 plastik cerrahi ameliyatının sonucuydu. MJ'in kalbinin üzerindeki 4 delik de uzmanların onu hayata tekrar döndürmek için kalbe verdikleri adrenalin iğnelerinin sonucuydu. Ayrıca uzmanlar, MJ'in sırtında ve vücudunun birçok yerinde yara ve kesikler buldu. Bunların nedeni ise bilinmiyor. Doktorlar, MJ'in kafasındakinin peruk olduğu, aslında kel olduğunu da belirledi. - vatan