Zanlılar arasında bulunan bir kadın, çocukları ve torunuyla birlikte adliyeye çıkarıldı.

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde geçtiğimiz aylarda vatandaşlar uyuşturucu satıldığı gerekçesiyle eylem yapmıştı. Bu eylem ve ihbarlar üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, operasyon için hazırlık yaptı.

Yaklaşık 3 ay süren çalışmanın ardından bu sabah aralarında çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu 100 polisin ve narkotik köpeklerinin katıldığı bir operasyon yapan polis, uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vurdu.

Şafak vaktinde aynı mahalledeki 3 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Piyasaya uyuşturucu sürdükleri iddia edilen aynı aileden Sezgin C., Sevda C., Serkan C., Kadriye C. (70), torunu K.C. (16), Gökhan E., Aslı C., Sevim Ç. ve A.E'yi (16) gözaltına alındı.

Operasyonda narkotik köpekleri eve saklanan ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu maddelerini buldu. Evlerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca ve 19 fişek ele geçirildi. Uyuşturucu çetesinin uzun zamandır piyasaya uyuşturucu madde sattığı belirlendi. Emniyet müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlanan zanlılar, "İştirak halinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen operasyonlarda zanlılara ait olduğu belirtilen yüklü miktardaki esrara da el konulmuştu.

CİHAN