AYDINPOST HABER SERVİSİ/Erkan AKBAL-KOSGEB desteği ile Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Tüm Sanayi İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) aydın şubesi işbirliği ile yapılacak olan proje bugün saat 17:00’da imzalandı. TÜMSİAD Aydın Şubesi’nde gerçekleştirilen protokolde bir konuşma gerçekleştiren KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen kurs hakkında bilgiler verdi. Asıl hedeflerinin sivil toplum yapılaşması ve sorumlu odalarla beraber tüm geniş kapsamlı Aydın ilini ve Aydın ilindeki girişimcilere bu eğitimi vermek olduğunu dile getiren Gözen eğitimin akabinde KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden yararlanabilmeleri adına sertifikalandırmak olduğunu söyledi.

Gözen, kendilerini geniş tabandan daha güzel ve başarılı iş fikirlerini yakalayıp iş fikirlerini ortaya çıkartıp ödüllendirme adına araç olarak göreceklerini ifade ederken protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı da bugün ekonomik anlamda Avrupa standartlarına ulaşmış Türkiye’de imzalanan protokolün önemine değindi.Yapılan çalışmanın Türkiye’nin geleceğe dair girişimci yetiştirilmesi, ekonomik anlamda rekabet edilebilir bir duruma gelebilmesi için bir alt zemin olduğunu dile getiren Petekkaya, bu çalışmayla birlikte ülkemizin büyümesi ve gelişmesi noktasında bu çalışmayı yapacaklarını ifade etti.

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu amaçlarının kendi işine sahip olamayan kişilerin, kendilerinin işyeri açarak ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Eskiden iş kurmak için sermaye, emek (işgücü) ve müteşebbis olmak üzere üç ana unsurun çok önemli olduğunu söyleyen Dokuzlu konuşmasına şöyle devam etti. ‘‘Müteşebbisliğin bugünkü adı girişimcilik oldu. Eskiden olduğu gibi girişimcilik babadan oğula geçmiyor. İnsanlar kendi kendine yapıyor ama ona da destek vermek gerektiğini düşünüyoruz. Devletimizin verdiğin destekler girişimcilik ruhunu mutlaka artırıyordur. Kendi işini kuran insan yanında da kendisi gibi birçok kişiyi barındıracak ve birçok kişiye iş verecek ve o insanların evlerinde nice çocuklar okuyacak gelişecek ve ekonomiye katkı sağlayacaklardır.’’

KURS

Kurs kayıtları 29 Ağustos Çarşamba günü saat 11:00 itibariyle Aydın AYTO ve TÜMSİAD binalarına buralardan temin edilebilecek formun doldurulmasıyla müracaat edilebilecek. Başvuruların tamamlanmasıyla eleme yapıldıktan sonra kursiyerlere 3 Eylül’den itibaren Aydın Ticaret Odası’nın temin edeceği yerlerde 70 saatlik eğitim verilecek. Programdan küçük ve orta ölçekli işletmeler, girişimciler, ve işletici kuruluşlar faydalanabilecek. Eğitim sonunda eğitime katılan kursiyerler sertifika alarak iş planları dahilinde KOSGEB’in verdiği destekten yararlanma hakkı kazanacaklar.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

dsc_0194.jpg

dsc_0192.20120827200031.jpg