Bu projeyi yürekten desteklediklerini ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade eden Algün, “Son üç yıldır sektörlerinde sürekli daralan imalatçı sanatkarımızın nakit para sorununun çözülmesi bakımından çok önemli bir destek olarak görüyoruz” dedi.
Yapılan bu çalışmanın ilk anda esnaf ve sanatkarların bir süre nefes almasını sağlayacak olması bakımından sevindirici olduğunu ancak kesin çözüm olmadığını savunan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün; esnaf odaları ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların yeni yetkiler ve örnek projeler uygulanarak imalatçı esnaf ve sanatkara kalıcı çözümler üretebilecek yeni ek tedbirler alamsı gerektiğini söyledi. İmalatçı piyasasında daralan para sıkıntısı nedeniyle rekabet anlayışının kontrolden çıktığını belirten Algün, “Bazı imalatçılar günü kurtarma adına maliyetin altında iş yapmaktalar ve sektörlerine, kendilerine ve en önemlisi ülkemize ciddi zararlar vermektedirler. Yapılan bu yanlış rekabet anlayışına dur denilebilmesi için esnaf ve sanatkarlar odalarına ve diğer odalarımıza bağlı imalatçılara ciddi eğitim ve denetim mekanizması acilen hayata geçirilmelidir. İmalatçı sanatkarlarımıza çağın gerektirdiği teknik ve teknolojik üretim makineleri ve donanımlarının kazandırılması için örnek projeler mutlaka hayata geçirilmelidir” diye konuştu.
Aydın Marangozlar Odası olarak önerilerini Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bir rapor haklinde ulaştıklarını hatırlatan Algün, şunları söyledi: “Bizim esas kurtuluşumuz Ortak Kullanım Atölyeleri ve Ortak Satış Mağazalarını hayata geçirmekle mümkündür. Bunların hayata geçirilmesi için Aydın da pilot bölge uygulaması yapılabilir. Aydın ilimizde esnaf ve sanatkarlar ile odalarımız bu konuda gereken çalışmayı yapabilecek durumdadırlar. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez yapıldığını düşündüğüm faizsiz kredi desteğini öneren ve hayata geçirenlere yürekten teşekkür ediyoruz. İhtiyacı olmayan esnaf ve sanatkarlarımızın bu krediyi kullanmamasını istiyoruz. Şöyle ki ihtiyacı olmayıp parayı alan esnaf arkadaşlarımızın hem riske girmemesini hem de ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını daha rahat karşılamalarını yardımcı olmaları adına ihtiyacım yok ama faizsiz olduğu için bende alayım mantığını da doğru bulmuyoruz”