İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslara katılarak "Fahri Avcılık Müfettişi" belgesi alamayan hak kazanan kursiyerlere belgeleri törenle verildi. Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy"un makamında gerçekleşen törene İl Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, kurs eğitmenleri ve eğitimlere katılan 9 kursiyer katıldı.
Düzenlenen eğitim programı hakkında bilgiler veren İl Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Fahri Avcılık Müfettişliği" uygulaması kapsamında Aydın"da da kurs açıldığını söyledi. Bu kurslara daha önce gene Bakanlık tarafından düzenlenen 8 gün ve 32 saatlik Avcılık Kursu"nda başarı göstermiş kişilerin katılabildiğine işaret eden Yorgalı, “Fahri Avcılık Müfettişi olmak için kurumumuza müracaat eden 9 arkadaşımız 8 saatlik ek bir programa katılarak ve kurs sonunda düzenlenen sınavda başarılı olarak Fahri Avcılık Müfettişi Belgesini almaya hak kazandı. Bu arkadaşlarımızın hepsi hem avcılığı seviyor hem de doğadaki ekolojik dengenin korunmasına önem veriyor. Kamu görevlilerine kara avcılığı konusunda destek sağlanması için başlatılan bu uygulamaya katılan arkadaşlarımızın doktor, mühendis, öğretmen, bilgisayar programcısı, serbest meslek ve çiftçilerden oluşuyor. Biz arkadaşlarımızın görevlerinde başarılı olacağını düşünüyoruz” dedi.
Kara avcılığının kontrol edilmesi için başlatılan bu uygulamanın başarılı olacağına inandığını ifade eden Vali Yardımcısı Celal Ulusoy da, Aydın"da avcılığın hem bir spor faaliyeti hem de bir sosyal etkinlik olarak çok sevildiğine işaret etti. Avcılığın yaygınlaşmasının yanında kara ve denizlerdeki ekolojik dengenin korunmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Ulusoy, “Bazen bir küçücük canlının bile doğal denge için ne kadar önemli olabileceği sadece uzmanlar bilebilir. Bu nedenle avcılarımızın faaliyetleri sırasında kanunlara ve hukuk kurallarına uygun olarak hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.
Avcılık faaliyetlerin kontrol edilebilmesi için sadece kamu görevlilerinin çalışmasının yeterli olmadığının altını çizen Ulusoy, şunları söyledi: “Bu nedenle Çevre ve Orman Bakanlığı trafikteki fahri müfettişlik uygulamasına benzer bir uygulama başlattı. Fahri Avcılık Müfettişliği uygulaması için ilimize 25 kişilik kadro verdi. İlk etapta bu uygulamaya katılmak isteyen 9 arkadaşımız eğitimlere katıldı ve kursu başarıyla tamamlandı. Ve bu gün fahri müfettişlerimiz belgelerini alarak görevlerine başlıyorlar. Bu arkadaşlarımız kara avcılığın kontrol edilmesi çalışmalarında görevlilere yardımcı olacaklar. Avcılık kuralları ihlal edenleri tespit ederek, bu kişilerin hakkında kamu görevlilerinin yasal takip başlatmasına katkı sağlayacaklar. Biz kendilerinin çok dikkatli ve tarafsız davranarak görevlerinde başarılı olacaklarına inanıyoruz”
Törende yapılan konuşmaların ardından Fahri Avcılık Müfettişliği Kursunu başarıyla tamamlayan 9 kursiyere belgeleri Vali Yardımcısı Ulusoy ve İl Müdürü Yorgalı tarafından verildi. Belgelerini alarak görevlerine başlayan fahri müfettişler, protokol ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.