EDİRNE"nin Keşan İlçesi'nde bir inşaat şirketinin temel atma töreninde, kurbanlık dananın vinçle tek ayağından asılarak kesilmesi tepkilere yol açtı. Açılış törenine katılan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, “Bu böyle olur mu? Bu işin başka yöntemi yok mu?” diye tepki gösterdi.

Müteahhit Naci Gülbey tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ne yapılacak olan 272 konut için temel atma töreni düzenlendi. Törene Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, inşaat şirketi sahibi Naci Gülbey ile çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninin ardından ise bir kamyonetin kasasında inşaat alanına getirilen dana, iple tek ayağından vince bağlandı ve daha sonra da bir bez parçası ile gözleri kapatıldı. Ortaya çıkan ilkel görüntüler ise görenleri şaşkına çevirdi.


Çevrede toplananların şaşkın bakışları altında Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri"nin dua etmesinin ardından kurbanlık dananın başı kelidi. Ortaya çıkan dehşet görüntülere ise Keşan Belediye Başkanı, “Bu böyle olur mu? Bu işin başka yöntemi yokmu?” diye tepki gösterdi. İnşaat sahibi ise yaşananlara tepkisiz kaldı.
Bu sırada gazetecilerin yanına gelen bir kişi, ortaya çıkan bu görüntülerin Kaymakam"ın ricası ile yayınlanmamasını talep etti.