İzmir'in Urla İlçesi'nde her yıl düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali internette merak konusu oldu. Peki, Urla enginar festivali ne zaman? İşte merak edilen sorunun cevabı…

İzmir'in Urla ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali, her yıl olduğu gibi bu sene de büyük bir coşku ve renkli kutlamalarla başladı.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali, Jandarma Kavşağı'ndan kortej yürüyüşü ve renkli kutlamalarla başladı. Düzenlenen kortej yürüyüşü, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Korteje katılan çiftçiler, traktörlerle, atlarla vatandaşı selamlayarak, çiçek ve şeker dağıttı. Bu yıl enginarın yanı sıra, çileğin de bir marka haline geldiği festivalde, enginar ve çilek kostümlü çocuklar büyük beğeni topladı. Ayrıca yediden yetmişe tüm Urlalılar ve ilçeye gelen misafirler, kortejde yer aldı, coşkuya ortak oldu ve renkli görüntüleri cep telefonlarına kaydetti.

Üç gün sürecek festivalde, 80 enginar üreticisi, 55 çiftçi stant kurdu. Onlarca çeşit enginar yemeği, çiftçi stantları, el işi örgüleri, usta şefler tarafından hazırlanan lezzetli tarifler, taze meyve ve sebzeler vatandaşın beğenisine sunuldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarla ziyaretçi akınına uğrayan festival, üreticiyi memnun etti. 26- 28 Nisan tarihleri boyunca sürecek festival kapsamında Urla'nın meydanı ve sokakları 3 gün boyunca mutfak atölyeleri, yemek tadımları, sanat atölyeleri, söyleşiler ve müzik dinletilerine ev sahipliği yapacak.