Aydın genelinde yoğun olarak hububat ekilişi yapılan ilçe ve köylerde hububat hastalık, zararlıları ile yabancı otlardan meydana gelen verim kaybının; dolayısı ile parasal gelir kaybının en aza indirilebilmesi amacı Tarım İl Müdürlüğü"nce planlanan “Hububat Hastalık, Zararlıları ve Yabancı Otlarla Mücadele" konulu çiftçi toplantılarının ilk bölümünde yer alan Söke-Güllübahçe Beldesi, Köşk-Çiflik Köyü, Çine-Kabataş Köyü, Yenipazar-Dereköy Köyü, Buharkent-Kızıldere Köyü ve Koçarlı-Cincin Köyü toplantıları gerçekleşti.
Özellikle hububat üreticilerinin ölü sezon denilen kış aylarında planlanan eğitim toplantılarında Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlar tarafından üreticilere bilgiler verildi.
Eğitim toplantısında Bitki Koruma Şube Müdürlüğünde görevli Mühendis Muammer Mert tarafından hububat hastalıkları, zararlıları, yabancı otlar ve faydalı böcekler konularında sunum yapıldı. Çiftçilerden gelen çeşitli konulardaki sorulara cevap verildi. Çiftçiler tarafından çok yararlı olduğu belirtilen toplantıda çiftçilerin ilgisi yoğun oldu.
Hububat Hastalık, Zararlıları ve Yabancı Otlarla Mücadele" konulu çiftçi toplantılarına 10 Şubat"ta Germencik-Turanlar Köyü, 19 Şubat"ta Bozdoğan-Yazıkent Beldesi ve Nazilli-Mescitli Köyü ile 25 Şubat"ta Söke-Özbaşı köylerinde devam edileceği belirtildi. İncirliova ve Kuyucak ilçelerinde yapılacak olan toplantı tarihlerinin daha sonra belirleneceği kaydedildi. - iha