Söke Ziraat Bankası aracılığı ile Sökeli üreticiye toplam 5.5 milyon TL ödeme yapılacağı öğrenildi. Destekleme ödemelerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ve daha önce müracaatını yapmış üreticiler faydalanıyor. Edinilen bilgiye göre toplam yapılacak 5.5 milyon TL"nin 4 milyon 250 bin TL"si mazot ve gübre desteklemelerinde; yaklaşık 1 milyon 250 bin TL"si ise buğday ve süt desteklemelerinde kullanılacağı öğrenildi.
Dağıtılan desteklemeler ile ilgili olarak değerlendirme yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; desteklemelerin az da olsa üreticilerin yüzünü güldüreceğini söyledi. Üreticinin çektiği sıkıntıların hat safhada olduğunu dile getiren Muhsin Örnek; “Üreticilerimiz zor durumda. Borcumuzu ödeyemez hale geldik. Dağıtılan desteklemelerin az da olsa üreticiye faydası olacaktır” dedi.
Ekonomisi tarıma dayalı Söke"nin çektiği sıkıntıları tüm Sökeliler gibi kendilerine de yansıdığını ifade eden AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Söke Belediye Başkan adayı Aliyül Mürteza Güzelyağdöken; prim ödemelerinin yapılması için yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi. Üreticilerin sıkıntılarını Ankara"ya ilettiklerini ve Bakanlık düzeyinde görüşmelerinin devam ettiğini belirten Güzelyağdöken; “Sıkıntı ve sorunların takipçisiyiz. Hükümetimizin üreticiyi destekleme ödemeleri devam edecek. Ziraat Bankasından dağıtılmaya başlanan gübre, mazot ve buğday desteklemeleri ödemeleri başladı. Söke ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.