Demet Sabancı konuklarıyla çok yakınen ilgilendi, çok iyi bir evsahibiydi... Feryal Gülman, Arzu Sabancı, Heves Ekinci, Deniz Berdan, Işıl Rençber davette L’wren Scott’la stil üzerine sohbetler yaptı. Ben de tabii siz sevgili okurlar için hemen kendisinden stil ipuçları aldım. Fotoğraf çektirirken Demet Sabancı oturarak fotoğraf çektirmek istedi, boyunun uzunluğunu benim fotoğrafımdan anlamışsınızdır. Bir ara Işıl Rençber’- in ayakta fotoğraf çektirdiğini gördüm. Çok uzun boylu olmasından dolayı, davetlilerle konuşurken eğilerek konuşma gereği duyuyordu, tabii benimle de öyle oldu. Çok şık ve çok zarifti.. Kariyerine film setlerinin ve stüdyolarının gardıroplarında başlayan L’wren Scott, çeşitli tasarımcılarla işbirliğine girerek ve özelmüşterilerini giydirerek bugünkü ününe kavuştu. Aynı zamanda eski birmodel olan L’wren Scott’u diğer tasarımcılardan ayıran en önemli özellik ise giydirdiği kadınların kamera önünde çok estetik ve güzel görünmelerini sağlaması. Marka, zamansız stil felsefesi ve çekici siluetleriyle ön plana çıkıyor. L’wren’ın parçaları hem çok eşsiz hem de karmaşık bir yapıdan oluşuyor. L’wren Scott çok çeşitli beden ölçüleri üzerinde çalışarak, kıyafetleri adeta bir heykeltıraş gibi şekillendiriyor. L’wren Scott’un koleksiyonlarının altında gerçek lüks, olağanüstü güzel kumaşlar vemükemmel detaylar yatıyor. L’wren Scott gösterişli, şık ve ağırlıklı olarak siyah parçalardan oluşan tasarımlarını, bir kadının kendini harika hissetmesi için tasarlıyor. Koleksiyonlarda kusursuz ceketler, şık dar elbiseler ve yüksek belli maxi etekler dikkat çekiyor. Scott, tasarımlarının zamana karşı koymasını istiyor. Ünlü tasarımcı, elbiselerini giyen kadınların kendilerini özel hissetmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyor. Bu yüzden de kadınların özgüvenlerini artıracak şık tasarımlar yaratıyor.

STARLARIN DA TERCİHİ

Bir kadının stil sahibi olması onun için en önemli kural olmuştu. Nicole Kidman, Penelope Cruz, Madonna, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Carla Bruni-Sarkozy, Reese Witherspoon, Jennifer Lopez, Sandra Bullock,Uma Thurman, Amy Adams ve Michelle Obama, L’wren Scott’un olağanüstü şık elbiselerine hayran olan ünlülerden sadece birkaçı. Oprah Winfrey milyonların takip ettiği talkshow ’unun son programı için kollarında, boyun çizgisinde ve belinde, siyah ve turkuaz çiçek nakışların işlenmiş olduğu koyu mor bir L’wren Scott elbise tercih etti. L’wren Scott kendi için moda seçimleri yaparken boyunun uzunluğunu dikkate alıyor. İnce silüetleri tercih eden Scott, çoğu kadının, kendilerine has bir tarz benimsediklerinde o tarzda giyinmeye devam ettiklerini düşünüyor. Scott’un koleksiyonlarındaki etekler ve elbiseler genellikle üç uzunluktan oluşuyor; mini, diz üstünde ve dizin hemen altında.

L’wren Scott’tan stil ipuçları

* Spor yapın veya bol yürüyüş yapın.

* Kendinizi yorgun hissediyorsanız kırmızı rengi tercih edin.

* Gece davetlerde siyahdan vazgeçmeyin.

* Sağlıklı beslenin.

* Kendinizi yenileyin,kitap okuyun,film izleyin.

* Sosyalleşin.

L’wren Scott Türk hanımlarını çok beğendiğini ve Istanbul’a hayran kaldığını ve Türk halkının çok şanslı olduğunu vurguladı. Tasarımlarını Harvey Nıchols mağazalarında bulabilirsiniz.

FARKLI HEDİYE ARAYANLARA

Cam Ocağı Vakfı ustaları farklı hediye almak isteyenler için el yapımı özel objeler hazırladı. Türkiye’nin ilk ve tek Cam Ocağı Vakfı, 20.000 m2 alana yayılar mekanıyla Riva nehri kıyısında cam sanatını yaymayı ve cama ilgi duyanları cam sanatıyla buluşturuyor

PAŞABAHÇE’DEN ÖZEL KOLEKSIYON

Paşabahçe’nin bugüne kadar 10 ayrı başlıkta hazırladığı koleksiyonlara bir yenisi eklendi: Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonu. Prof. Ahmet Kırman “Koleksiyonumuzu bir alışveriş aracı olmanın ötesinde anlamlar taşıyan Anadolu sikkeleri ve onların günümüze aktardığı hikayelerini yansıtacak objelerden oluşturduk” dedi.

Aysun KABA yazdı...