Antalya polisi, ünlü kişiler ve işadamlarının kimlik bilgilerine ulaşıp banka hesaplarını boşaltan bir çete olduğunu belirledi. Kimlik bilgilerine ulaşan çetenin bu bilgilerle telefon bankacılığı yöntemini kullanarak başkası adına ek kart çıkardığı, bu kartlarla alışveriş ve nakit para çekimi yaptığı tespit edildi.
6 ay süren takibin ardından İstanbul, Konya, Samsun ve Antalya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, liderliğini 5 yıl önce usulsüz işlem yaptığı gerekçesiyle çalıştığı bankadan atılan Ahmet Kaçar’ın yaptığı 11 kişilik çete yakalandı.
 
Bir hesaptan 50 bin TL
Çetenin, banka hesabından 50 bin TL çektikleri TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu’nun yanı sıra, işadamı Hakan Yılmaz, doktorlar Levent Ülgen ve Cahit Gürkan Zorlu’nun aralarında bulunduğu çok sayıda ünlünün hesabını boşalttığı belirlendi. Zanlıların kimlik ve banka hesap bilgilerini belirlediği kişiler arasında Zeynep Sabancı, şarkıcı Volkan Konak ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu tespit edildi.
Çete üyelerinin kendi aralarında yaptığı telefon konuşmaları da polis kayıtlarına girdi. Bir çete üyesi, “Bana acil bir kimlik bilgisi ver. İçi dolu olsun” diyor.
 
‘Onu taklit edemem’
Diğer çete üyesi, “Aziz Yıldırım’ın bilgilerini vereyim” diyor. “Benim sesim benzemiyor, başka isim ver” deyince, çete üyesi, “Öyleyse sana Volkan Konak’ın bilgilerini vereyim” diyor. Aralarında gülüşen şüphelilerden ilki, “Adam gibi bir isim ver. Ben onun taklidini yapamam” diyor ve başka bir kimlik bilgisi alarak işlemlere başlıyor.
 
milliyet