Eskişehir'de “Alo Taksi” adıyla düzenlenen operasyonda, 3'ü üniversite öğrencisi 20 kadın ile bu kişileri fuhşa teşvik ettikleri iddia edilen 2 şüpheli yakalandı.


Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü, 45 gündür yürüttüğü çalışmaların sonunda, fuhşa teşvik eden, fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden, fuhşa sürüklenen kişilerin kazancından gelir elde ettikleri iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi.



Fuhuş yaptıkları iddia edilen kadınların Mevlit Kandili olması nedeniyle evlerinde bulunmasını fırsat bilen emniyet güçleri, operasyonu dün gece gerçekleştirdi.


Müşterilerine taksiyle gittikleri saptandığı için “Alo Taksi” adı verilen operasyonda, fuhuş yapan kadınların 2-3'er kişilik gruplar halinde evlerde kaldıkları ve diğer gruptakileri tanımadıkları öğrenildi.


Operasyonda biri 17 yaşında, 3'ü üniversite öğrencisi toplam 20 kadın ve bu kadınları fuhşa teşvik ettikleri iddia edilen M.S.S. (43) ve T.T. (48) adlı iki erkek yakalandı.


Zanlıların ev ve otomobillerinde yapılan aramalarda, esrar maddesi içiminde kullanılan çarşaf tabir edilen sigara kağıdı ve sigara paketi içinde 30 gram Hint keneviri tohumu ele geçirildi.


Devlet Hastanesinde adli raporları alınan kadınların, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.