Aydın Tatlıcı Şekerci ve Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırıncılar olarak insan sağlığı açısından yeni uygulamayı desteklediklerini ancak stok unlar tüketilene kadar denetimlerin geciktirilmesi talebinde bulunduklarını söyledi.

Gerek un fabrikaları, gerekse fırıncıların stoklarında yüklü miktarda "tip 550 un" bulunduğuna işaret eden Akdağ, bunlar tüketilene kadar "tip 650 un" kullanımının zor olduğunu belirtti.

Akdağ, şunları kaydetti:

"Fabrika ve fırınların ellerinde tip 550 un stoku bulunuyor. Fırıncı esnafı 2 kamyon, 150 çuval tip 550 un almış. Ne yapacak bunu- Kullanmak zorunda. Ayrıca un fabrikaları da ellerindeki stokları tüketmek durumunda. Stoklar eritilene kadar fırıncı esnafına müsamaha gösterilmeli. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne yaptığımız ziyarette konuyu ilettik. Gerekirse denetimlere 1 ay ara verilmesi talebinde bulunduk. Olumlu yaklaşımla karşılaştık."

Yeni uygulamayı kendilerinin de desteklediğini belirten Akdağ, "Yeni uygulamayı insan sağlığı açısından faydalı buluyoruz. Zaten bu yeni uygulamayı isteyenlerin başında biz fırıncılar geliyor. Çünkü öncelikle insan sağlığı önemli. Biz de insanız, ekmek yiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png