Karlsruhe maçında geçirdiği rahatsızlıkla sevenlerini korkutan FC Köln'lü Ümit Özat, takımının kendi sahasında Bayern Münih'le oynadığı maç öncesinde stadyumda taraftarlara seslendi. Duygusal bir konuşma yapan Ümit, Köln seyircisine kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Karşılaşmada Köln güçlü rakibi karşısında 3-0 yenilmekten kurtulamadı.

BUNDESLİGA ekiplerinden FC Köln'de oynayan Ümit Özat, Karlsruhe maçında yaşadığı rahatsızlığın ardından takımının kendi sahasında Bayern Münih ile oynadığı maçı tribünden izledi. Taraftarlardan büyük ilgi gören tecrübeli futbolcu, maçtan önce Rhein Energie Stadyumu'nu dolduran 50 bin taraftara hitap etti.

Yaşadığı talihsiz olayın ardından ilk kez seyircisinin karşısına çıkan Ümit Almanca yaptığı konuşmasında, "Sevgili Köln taraftarları, bana vermiş olduğunuz desteğe çok teşekkür ediyorum. Ben çok iyiyim. Sizler benim için dünyanın en iyi taraftarısınız" dedi. Taraftarlar da Ümit Özat'ı alkış yağmuruna tutarken, tezahüratlarla kaptanlarına sevgi gösterisinde bulundular.

Ümit konuşma yaparken, takım arkadaşları tecrübeli oyuncunun çevresinde çember oluşturarak kaptanlarını alkışladılar. Bu arada her iki kale arkasındaki tribünlere Almanca ve Türkçe olarak, "Bizler senin yanındayız büyük kaptan" ve "Ümit, inşallah yakında seni yeniden sahada görürüz" yazılı pankartlar göze çarptı.

FC KÖLN'ÜN GÜCÜ BAYERN'E YETMEDİ: 0-3

Bundesliga'nın üçüncü haftasında son şampiyon Bayern Münih'i evinde ağırlayan FC Köln, güçlü rakibine 3-0 yenildi. İlk yarıda Bayern ile başa baş mücadele eden Köln, Maçın sonunda rakibinin gücüne boyun eğdi. Özellikle ikinci yarıda sahanın tam hakimi olan Bayern'e galibiyeti getiren golleri, 53 ve 60. dakikalarda İtalyan yıldız Luca Toni ve 90. dakikada eski Köln'lü oyuncu Lucas Podolski kaydettiler.