Albayrak Holding'in Avukatı Ömer Cerrah, Ahmet Albayrak'ın gözaltına alınmasının sözkonusu olmadığını, soruşturma kapsamında sadece bir Albayrak çalışanının gözaltında bulunduğunu açıkladı.
Avukat Cerrah'ın açıklaması şöyle:

“Bugün bazı basın-yayın organlarında müvekkilimiz, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Albayrak'ın gözaltına alındığına dair haberler yayınlanmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür:

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul'da düzenlenen bir operasyonla bazı şahıslar jandarma tarafından gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Albayrak Holding çalışanlarından sadece bir kişi bulunmaktadır.

Grubumuz faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan bu soruşturma kapsamında müvekkilimiz Sayın Ahmet Albayrak'ın evine de gelinmiş, ancak müvekkilimiz evde olmadığı için herhangi bir işlem yapılmamıştır. Sayın Albayrak'ın gözaltına alınması söz konusu değildir.

Soruşturmanın müvekkilimizle ilişkilendirilmesinin maksatlı olmadığını umuyoruz. Gerekli olduğu hallerde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”/yeni şafak