Aydın Ülkü Ocakları Başbuğ Alparslan Türkeş Salonu'nda düzenlenen geceye gençler yoğun ilgi gösterdi.
Program öncesi şehitlerin ruhuna saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra hem Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya geliş günü olan Mevlid Kandili ile hem de Çanakkale Zaferi ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. Hatim okunup duaların edildiği gecede Çanakkale Destanı ile ilgili sinevizyon gösterimi de sunuldu.
Türk tarihinin dönüm noktalarından birinin Çanakkale Şavaşları olduğunu belirten Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan “Tarihin her döneminde, emperyalist güçlerin Türk milletinin varlığına kasteden girişimlerine, inanç ve azimle karşılık verilmiş, çok yönlü saldırı ve tertipler milletimiz tarafından her zaman boşa çıkarılmıştır. Bu nedenle, aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini; Çanakkale'nin derin sularında, Conkbayırı ve Anafartalar"ın siperlerinde kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek mümkündür” dedi.
Şehitlerimizin aziz hatıraları üzerine daha çok düşünülmesi gerektiğini belirten Burak Pehlivan “Yüz binlerce şehidin toprağa düşmesiyle, Çanakkale'de kazanılan muhteşem başarı, millet olma şuurunun kuvvetlenmesinde en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur. Vatanın her köşesinden gelen isimsiz kahramanlar, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket etmişler, kutlu ceddimizin emaneti olan topraklarımızın savunulması uğruna canlarından seve seve vazgeçmişlerdir. Bu nedenle, uğruna nice şehitlerin verildiği aziz vatan coğrafyasında yeni ve kapsamlı bir oyunla karşı karşıya bulunulduğu günümüzde şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan son Anayurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak hepimizin namus borcu olmalıdır" dedi.
Pehlivan ayrıca 18 Mart Şehitler günü ile birlikte tüm Müslümanların Mevlid kandilini de kutladı.