12 Haziran seçimleri öncesi milletvekili aday adayı olmak için istifa eden 12 yıllık Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, görevini düzenlenen devir-teslim töreni ile Şükrü Irgat"a teslim etti.
Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu"nda gerçekleşen devir-teslim törenine ülkücüler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunması ile başlayan programa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Nazilli İlçe Başkanı Zekeriya Cabbar, MHP Atça Belde Başkanı Mustafa Ödemiş, Yenipazar Ülkü Ocağı Saim Ulutaş, Başkanı Bozdoğan MHP ilçe başkanı Çağrı Sarıoğlu, Bozdoğan Ülkü Ocağı Başkanı Serkan Sarıoğlu, MHP Aydın Milletvekili aday adayları Ahmet Kaya ve Hasan Duman, Türk-Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Baki Çuval ve çok sayıda partili ile ülkü ocağı mensubu katıldı.
Yetki belgesi ve temsilen Türk Bayrağını Şükrü Irgat"a teslim eden Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, “Davamıza yıllardır yaptığı hizmetlerle her zaman gönlümüzde bir ağabey olarak yaşayacak olan ve 12 yıldır Nazilli Ülkü Ocağı başkanlığını yürüten Ahmet Kaya"ya teşekkür ederken, yeni Başkan Şükrü Irgat"a da bu kutlu yoldaki mücadeleleri için şimdiden başarılar diliyorum, Allah utandırmasın, bizler her zaman başkanlarımızın yanındayız. Bu hizmet kervanındaki kutlu yürüyüşü ilelebet her zaman yorulmadan beraber yapacağız” dedi.
Kendisinin davada başka bir görev üstlendiğine değinen MHP Aydın Milletvekili aday adayı Ahmet Kaya yaptığı konuşmasında; “12 yıllık görevimi bu gün daha farklı bir hizmet noktasında bulunmak adına yıllardır bizimle birlikte olan kardeşimiz, yeni başkanımız Şükrü Irgat"a huzur içinde teslim ediyorum. Her zaman bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu hizmet kervanındaki adımlarımız aralıksız olarak devam edecektir. Bu zamana kadar yanımda olan yol arkadaşlarıma ocağımıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diyerek başkan Şükrü Irgat"a sarılarak başarılar diledi.
Devir Teslim töreninden görevi devralan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat yaptığı konuşmasında; “Ülkü Ocakları"nda verilen görevler bir bayrak yarışıdır. Bana emanet edilen bu şanlı görevi layıkıyla sürdüreceğim. Çocukluğumdan itibaren yetiştiğim ülkü ocağımızda bu gün bir yetkili, bir ocak başkanı olmam bana ayrı bir heyecan verdi. Zaten bizim hareketimiz de heyecan vazgeçilmezdir. Sevdalar kişinin gönlünde hep heyecan yaratır. Sevdiklerimizi görünce heyecanımız ikiye katlanır tıpkı şuan yaşadığım gibi. Kişiler gelip geçicidir, kalıcı olan davadır. Bugün Şükrü Irgat, yarın bir başkası, önemli olan sadakat, özveri ve samimiyettir. Birbirimizin samimiyetinden hiçbir zaman şüphemiz olmadı ve olmayacaktır. Geçmiş zamanlarda olduğu gibi her zaman birbirimize yardımcı olacağız. Bayrağımızı hedefe taşıyacağız. Başbuğumuzun bize ışığı olan dokuz ışık doktrin yolumuzu aydınlatacak, Türk İslam Ülküsü bize güç verecektir. Türklük şuur ve gururundan, İslam ahlak ve faziletinden hiçbir zaman taviz vermeyeceğimi burada huzurlarınızda tekrarlıyorum. Bizler birilerine değil milletimize hizmet ediyoruz, yetişmekte olan yeni nesile geçmişimize bağlı şanlı tarihimizle birleşen şuurla hareket etmelerini sağlayacağız. Başbuğumuzun “Gençler hepiniz birer Türk bayrağısınız, bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin” sözlerindeki düsturla hareket edip en iyisini yapacağız ve bayrağımızı kızıl elmaya taşıyacağız” dedi.