Binbaşı Cem Ersever'le birlikte öldürülerek susturulan Mustafa Deniz'in ağabeyi Mehmet Deniz ilginç iddialarda bulundu.
"Ersever çok gizil bilgi, belge ve görüntülerin olduğu vide kaydını Uğur Mumucu ile paylaştı. Talabin PKK ve ABD üçgeninde neler yapıldığının görüntüleri vardı. Ardından Uğur Mumcu öldürüldü."
 
CİNDORUK GÖRÜŞMESİ SIR AJANDADAN ÇIKTI
Deniz, bu ses kayıtlarını ve fotoğrafları da siyasi zemine güvenemediği için bügüne kadar ortaya çıkarmadığıını vurguladı. Kardeşinin notlar tututğu ajandasını elinde bulunduran ağabey Mehmet Deniz, Ersever ile de birçok kez görüştüğünü söyledi. JİTEM'ci ikilinin PKK'ya karşı Güneydoğu'da askerin yanlış yöntemlerle mücadele ettiğini s avunduğunu söyleyen Deniz, "Bunun hem türk hem de kürt halkına zararv verdiğini düşünen Ersver dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile de görüştü. Fakat Cindoruk konuyla alakalı hiçbir girişimde bulunmadı. İlerleyen süreçte Ersvever ve kardeşimle hiç görüşümediğini hatta şahısları tanımadığını iddia etti. Ama kardeşimin ajandası Cundoruk'u yalanılyor. Çünkü saat kaçta nerede görüşülmüş,  her şey kayıt altına alınmış" diye konuştu. 
Ağabey Mehmet Deniz, kardeşi Mustafa Deniz'in kayıp denilen ajandasının da kendisinde olduğunu açıkladı. "Ersever'le hiç görüşmedim" diyen dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'u da yalanlaladığını ileri süren Mehmet Deniz, "Saat kaçta nerede görüşülüğü her şey kayıt altına alınmış" sözleri büyük ses getirdi.
 
Bugün'ün yayınladığı Güneydoğu'da birçok faili meçhul cinayetin sorumluluarı arasında gösterilen Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü. Ersever'in yakın çalışma arkadaşı Mustafa Deniz'in ağabeyi Mehmet Deniz, kayıtların ardından suskunluğunu Bugün gazetesine bozdu.
 
Öldürülüğü öylenen kardeşi ve Binbaşı Cem Ersever'i anlatan Mehmet Deniz, JİTEM'Ci ikilinin 'hedef haline getirildiğini' savundu. Deniz, PKK-MİT ilişkisini yazamadan öldürülen Uğur Mumcu ile ilgili de çok çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.
 
KİTAP YAZMAYA HAZIRLANIYORDU
 
Yakında yayımlayacağı kitabında istihbarat örgütleri ile Kürt milliyetçileri arasındaki bağlantıları açıklayacağını yazan Mumcu, 24 Ocak 1993'te bombalı saldırı sonucu katledilmeden önce polis mafya siyaset ağının derin boyutlarını araştırıyordu. Öldürülme sebebi olarak da terörist başı Abdullah Öcalan'ın istihbarat örgütleriyle ilişkisini araştırması gösterilmişti. Bu bilgiler ışığında çarpıcı bir iddia da itirafçı Deniz'in arkadaşını hala muhafaza eden ağabeyi Mehmet Deniz'den geldi:
 
JANDARMA KAYITLARINDA YAŞIYOR
Ağrı doğumlu Mustafa Deniz, üniversite öğrencisiyken 1984'de PKK'ya katıldı. Örgüt içinde "Ferhat" kod adını alan Deniz,  1989'da PKK'dan kaçarak itiirafçı oldu ve JİTEM bünyesinde faaaliyetlere başladı. JİTEM komutanı Ahmet Cem Ersever'in sağ kolu olarak bilinen Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetlerde tetikçilik yaptığı ileri sürülen Deniz, Jitem içindeki çatışma nedeniyle Ersever ile birlikte Ankara'ya atandı. Ardından 1993'te Ersever ve sevgilisi Neval Boz ile birlikte öldüğrüldüğü açıklandı. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı, Diyarbakır, 3.Ağır  Ceza Mahkemesi'ne göndürdiği cevap yazısında "öldü" bilgisi yalanladı. Jitem elemanlarıyla ilgili mahkemeye gönderilen belgede Mustafa Deniz'in yakın zamana kadar Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nın Ankara birimi emrinde çalıştığı 18 Mart 2009'da isitfa ettiği söylendi.
"Ersever çok gizli bilgi, belge ve görüntülerin olduğun bir video kaydını Mumcu ile paylaştı. Talabani PKK ve ABD üçgeninde doğuda neler yapıldığının görüntülerinin ardından Mumcu öldürüldü"
 
MUMCU'YA ÇARPICI BİLGİLER VERDİ
 
Mehmet Deniz'in açıklamalarına göre Cem Ersever ve Mustafa Deniz, doğu'da terörle mücadelede yaşanan aksaklık ve çarpıklıkları kumouyan anlatmak için dönemin ünlü gazetecilerinden Mumcu ile görüştü. Mumcu'ya bazı konularda çarpıcı açıklamalar yapan ikiliye Mumcu, bu ciddi ididaları yazabilmesi için belge ve kanıt olması gerektiğini söyledi. İddia edilen konuları gazete ve kitabında ancak bu şekilde yayımlayabileceğini belirten Mumcu ile Ersever'in ilişkisini Mehmed Deniz şöyle anlattı:
 
"Cem Ersever, içinde çok gizli belge ve görüntülerin olduğun bir video kaydını Mumcu ile paylaştı. Sözkonusu belgede özellikle Talabani, PKK ve ABD üçgeninde doğuda neler yapıldığının görüntüleri olduğu iddia ediliyor. Ama bunun ardından Mumcu öldürüldü. Sonra Ersever ve kardeşim bir yayınevi kurararak kitap çalışmalarına başladı. Mezopotamya Basın Yayın Şirketi'ni kuran Ersever ve Mustafa ilk olarak "Üçgendeki tezgah" adlı kitabı yayımladı. Cem Ersever'in, Mehmet Deniz'in anlattığı yayınevinden "Ahmet Aydın" takma adıyla "Üçgendeki Tezgah" "APO PKK Kürtler" isimli kitapları yayımlanmıştı.
 
-BUGÜN-