Baba Mustafa Çekinmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendikten 6 yıl sonra doğal yolla dünyaya gelen üçüzleri Defne, Yağmur ve Eylül'ün 15 aylık olduğunu, çocuklarının masrafları için bankadan 5 bin lira çekmesinin gündeme gelmesinin ardından, üçüzlerinin ''Kredi Üçüzleri'' olarak anılmaya başladığını söyledi.
Çekinmez, durumu öğrenen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın bir süre düzenli olarak kendilerine yardım ettiğini, bu süreçte Aydın Belediyesinden de bir kez kuru gıda yardımı aldıklarını anlattı.
Gelen yardımlarla bir süre masrafları karşıladıklarını ancak destek kesilince yine sıkıntı içine girdiklerini dile getiren Çekinmez, şöyle konuştu:
''Eşim çocuklarımızın bakımını üstlendiği için yalnızca ben çalışabiliyorum. Ayda 850-900 lira maaş geçiyor elime. 350 lira ev kirası veriyorum. Çocukların sadece aylık bez masrafı 280 lira. Mamalarını da katarsak geriye hiç bir şey kalmıyor. Ek işte çalışmak isterim ama bu kez de eşim ve çocuklarıma zaman ayırma şansım kalmayacak. Mesaim bittikten sonra eşime evde yardımcı oluyorum. Elimizden geldiğince onlara bakmaya, onları büyütmeye çalışıyoruz. Tek maaşla üçüz büyütmek çok zor. Sesimi duyanlar yardımcı olursa sevinirim.''
Çekinmez, çocuklar büyüdükçe masrafların daha da artacağını, yeniden banka kredisi çekmek zorunda kalabileceğini belirtti.
Anne Sevil Çekinmez ise üçüzlerin bakımının son derece zor olduğunu ifade ederek, ''Hayatımı tamamen çocuklarıma göre programlamak zorundayım. Uyuyana kadar tek işim üçüzlere bakmak. Anne olanlar çektiğim zorlukları çok iyi anlayacaktır. Destek bulamazsak, çocukları bir yakınımıza teslim ederek, çalışma hayatına dönebilirim. Ancak bu durumun üçüzleri olumsuz etkilemesinden endişe ediyorum'' dedi.  

ucuzlerin-masrafi-ailesini-zorluyor-1158178_b.jpg