Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması en çok seyahat şirketleri ile turizmcilerin yüzünü güldürdü.
 
Yaklaşık 10 milyon vatandaş yollara çıkarken, uçak bileti fiyatları resmen uçtu. 'Dinamik fiyatlandırma sistemi' ile çalışan uçak şirketleri talebin yoğun olduğu günlerde bilet fiyatlarını 5-6 kat arttırdı. Erken bilet alan şanslı azınlık ucuza seyahat ederken, kalan vatandaşlar büyük paraları gözden çıkardı.
 
Buna rağmen uçak şirketlerinde ek seferler bile tıka basa doldu. Daha önce 60-70 lira olan biletler bayram tatilinin başladığı gün bir anda 250-300 liraya fırladı. Bayram başladığında ise düşen taleple birlikte birçok hatta fiyatlar tekrar 70-120 lira arasına kadar geriledi. Fakat bu durum uzun sürmedi. Cuma çalışacakların oluşturduğu talep ile Perşembe günü fiyatlar yeniden 300-400 lira bandına çıktı. Ama asıl patlama tatilin son günü olan Pazar yaşandı.
 
Bütün biletler tükenirken İzmir, Antalya ve Bodrum gibi yörelerden İstanbul'a gelmenin maliyeti business sınıf da düşünüldüğünde 483 liraya yükseldi.
 
10 BİN LİRALIK TATİL
 
Tatil başladığında 250 liranın üstünde olan Konya-İstanbul uçuşu bayramın ikinci günü 69 liraya kadar düştü. Tabi bu rakama 37 lira vergi ve bilet bedeli de ekleniyor. Aynı yolculuk Pazar akşamı yeniden 300 liraya ulaştı. Bayram öncesi 200 liranın üzerinde olan İzmir uçuşları Perşembe günü 314 liraya kadar çıktı. Aynı uçuşu Pazar akşamı yapmak isteyenler 483 liraya kadar bir parayı gözden çıkaracak. Antalya-İstanbul'da ise Perşembe günü 314 lira olan uçuş, Pazar akşamı 439 lirayı görüyor. Bodrumİstanbul ise Perşembe günü 208 lirayken, Pazar akşamı 439 liraya fırlıyor. Bu biletleri Pazar günü almaya kalkanların ise çok daha fazla para ödemesi ihtimali var. Antalya'da 9 günlük tatil yapan 4 kişilik bir ailenin sadece gidiş-geliş uçak bileti masrafı 3 bin liraya yaklaşıyor. Otel ve diğer masraflarla ailenin 9 günlük tatil faturası 10 bin liraya çıkıyor. Buna rağmen sahillerdeki otellerde yer bulunamıyor.