Nazilli"de Şehit Aileleri Derneği tarafından organize edilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma gününde açılan sergide konuklara ikram edilen yağsız, tuzsuz çorba ikram edildi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Ulukaraağaç, ilçe protokolünün diğer üyeleri, milletvekili aday adayları ile çok sayıda öğrencinin katıldığı 4 gün açık kalacak olan "Dünden Bugüne Çanakkale Sergisi", Nazilli Belediyesi"nin desteği ile, Şehit Aileleri Derneğince gerçekleştirildi. Sergide yer alan eserlerin de TV Yapımcısı Musa İlhan"ın arşivinden seçildiği açılışta konuşan Şehit Aileleri Derneği Nazilli Şube Başkanı Jale Keskin, sergi ile savaşın nasıl kazanıldığını anlatmak istediklerini ifade etti. Keskin; “Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Güç dengelerini değiştiren olayların akışı üzerinde Türk milleti belirleyici bir rol oynamıştır. Kurtuluş savaşının ilk meşalesi burada yakılmıştır. Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı, bir azmin zaferidir. Çanakkale zaferi, kahraman askerlerimizin dünyayı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Çanakkale ruhu sadece anlatmak ve okutmakla olmuyor. Savaşın nasıl kazanıldığını, o yıllarda kadınlarımızın, erkeklerimizin yaptıklarını, yaşadıklarını anlatan bu serginin, geleceğimiz olan gençlerimize en iyi şekilde aktarmak istedik. O günlerde yokluklar içerisinde tuzsuz, yağsız çorbayı ziyafetmiş gibi değerlendiren, bir parça bayat ekmekle günlerce idare eden atalarımızın yaşadıklarını yaşamadan Çanakkale ruhuna ulaşamayız” dedi.
Başkan Haluk Alıcık da yaptığı konuşmada “Mustafa Kemal"in dehası ve Türk insanının iman gücü bu zaferi bizlere armağan etti. Çanakkale ruhunu yaşatmak da bizlerin en önemli görevi olmalıdır” dedi.
Sergiyi gezenlere yağsız, tuzsuz çorba ve bayat ikram edilirken, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere tüm Nazilli Protokolü çorba ve ekmekten tattılar. Çorba"yı tadanlar Çanakkale"de yaşanan savaşta ne kadar zor şartlar yaşandığını şimdi daha iyi anlıyoruz derken, 1 metrelik masanın üzerine konulan 5 Bin adet boş mermileri gören öğrenciler ise “Bu mermilerden nasıl kaçılır” bunu düşünmek bile istemiyoruz diyerek sergiyi şaşkınlıkla gezdiler. Serginin çıkışında öğrencilere Çanakkale Savaşı sırasında çıkan gazetelerden oluşturulan Kurtuluş Dergisi hediye edildi.