Balıkesir"in Dursunbey ilçesindeki bir maden ocağında 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayla ilgili tutuklanan şirket sahibi Erhan Ortaköylü"nün, avukatlarından, tutuklanma kararına itiraz etmemelerini istediği öğrenildi.

Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı da olan Şen Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş"nin (Şentaş Madencilik) sahibi Erhan Ortaköylü"nün avukatı Alparslan Yılmaz, müvekkilinin tutuklanmasıyla ilgili bir üst mahkemeye itiraza yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Son aşamada, Ortaköylü"nün tutuklama kararına itirazın yapılmaması konusunda karar aldığını ifade eden Yılmaz, şu bilgileri verdi.

"Biz, "İtiraz edelim" dedik ancak, "Olaydan hemen sonra geldim, çalışmaları yerinde inceledim ve yönettim. Arama-kurtarma çalışmalarını yönlendirdim. Ölenler için çok üzülüyoruz. İsteseydim ben de kaçardım, ama kaçmadım onurlu bir şekilde orada, işçilerimin yanında yer aldım. Acılarına ortak oldum. Onurlu bir iş adamıyım. Bana bunu hak görüyorlarsa onurlu şekilde cezaevinde yatarım" diyerek bu talebimizi reddetti."

Aynı ocakta 2006 yılında yaşanan olay sonrasında ölenlerin yasal tazminatlarının 18 bin lira tuttuğunu belirten Yılmaz, "Buna rağmen müvekkilimiz, evli olmayanların ailelerine 50 bin, eşi ve çocuğu olanlara da 70 bin lira ödeme yapmıştı. Bu süreçten sonra neler yaşanır, bilemiyoruz" dedi.

Şirket ortaklarından Nihat Kosova"nın da tutukluk sonrasında kalp krizi geçirdiğini değinen Yılmaz, Kosova"nın Balıkesir Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdüğünü bildirdi. -DHA