Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Konferansa salonundaki bilgilendirme seminerine ART İleri sürüş Eğitim merkezinin kurucusu, Başeğitmen"i ve güvenli sürüş uzmanı Uğur Ertekin konuşmacı olarak katıldı. Semineri dinlemeye ayrıca Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve 100"e yakın kişi katıldı.
Düzenlenen eğitim semineriyle ilgili bilgiler veren Özgür Kanatlar Motosiklet Fan Kulübü üyesi Rıza Arda Bayırlı bu tür bir etkinliğin Didim"de ilk kez yapıldığını dile getirerek “İlçemizde çok sayıda kasksız, ehliyetsiz ve dikkatsiz motosiklet sürücüleri bulunuyor. Ayrıca ehliyeti olan motosiklet sürücülerinin de motosiklet kullanımı hakkında çok bilgisi olamadığını düşünerek bu semineri düzenlemeyi karara verdik. Burada amacımız olabilecek bir motosiklet kazasını önlemek ve bir canı kurtarmaktır” dedi.
ART İleri sürüş Eğitim merkezinin kurucusu, Başeğitmen"i ve güvenli sürüş uzmanı Uğur Ertekin konuşmasına katılımcılara sorular sorarak başlayarak E “20 senedir motosiklet kullanıyorum. Motosikletle ilgili bu eğitim ilk kez İngiltere"de ortaya çıkmıştır. Motosiklet güzel ve basit bir araçtır. Kullanılmadığı sürece kimseye zararı yoktur. Motosiklet kullanırken zihinsel olarak hareket etmeliyiz. Motosikletin bir spor dalı gibi düşünülmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
Ertekin konuşmasında katılımcılara ayrıca pozisyon, viraj alma, frenleme ve şehir içi sürüş konularında da slayt eşliğinde bilgiler verdi.