TÜSİAD güncel ekonomik koşulları ekonomi alanındaki uzmanlar ile değerlendirmek amacıyla “TÜSİAD Ekonomi Toplantıları” başlıklı bir toplantı dizisi düzenliyor. Bu çerçevede ilk toplantı “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?” başlığı ile gerçekleşti. Toplantıda mevcut ekonomik görünüm, eğilimler ve senaryolar ele alındı.

Dizinin ikinci toplantısı, TÜSİAD ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) tarafından 7 Kasım Çarşamba günü Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilecek. “Enflasyonun Nedenleri ve Sonuçları” başlıklı toplantıda Türkiye'deki yüksek enflasyonun sebepleri ve enflasyonun indirilmesi için atılması gereken adımlar konuşulacak.

Ankara Milletvekili ve TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz toplantıya ana tema konuşmacısı olarak katılacak.

Toplantı kapsamında “Enflasyon Farklı Sektörleri Nasıl Etkiliyor?” konulu bir panel düzenlenecek. Panelde Allianz Sigorta'dan Burcu Uzunoğlu, Türkiye Bankalar Birliği'nden Ekrem Keskin, Dalfin Finansal Çözümler ve Marmara Üniversitesi'nden Mustafa Aşkın, Kayalar Kimya'dan Arda Tunca, Emre Hotels'den Emre Deliveli konuşmacı olarak yer alacak.

Toplantı dizisi çerçevesinde önümüzdeki günlerde işsizlik ve büyüme temalı toplantılar düzenlenecek.