İlçe genelindeki gençlerin kaynaştırılmasını amaçlayan turnuvalar binlerce kişiyi tanıştırdı ve ilçede spora olan ilgi arttı. Bir ay önce Kaymakam İsmail Soykan'ın yanı sıra Belediye Başkanı Yalçın Taç'ın olurları ile başlayan turnuvada müsabakalar devam ediyor.
Her gün akşam 20-24 saatleri arasında Yalçın Taç Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen ve oldukça çekişmeli geçen müsabakalar milli hakemlerden kazım Erçakır yönetiminde gerçekleştiriliyor. İlçe ve köylerde yaşayan vatandaşların ve gençlerin kaynaşması, bunun yanında yetenekli gençlerin de tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen müsabakalara başta Köşk Belediye Başkanı Yalçın Taç olmak üzere, belediye Yazı İşleri Müdürü ve Belediye Spor Sorumluları Bünyamin Yeşil, Belediyespor Antrenörü Önder Tuna, yöneticiler Murat Demirci, Zahit Kavas, ve Recep Akdağ da takip ediyor.
A ve B grubu olmak üzer iki grup halinde gerçekleştirilen turnuvanın A grubunda: Ilıdağ Gücü, Köşk Belediye, Halk Eğitim, AKçaköy, Megasüt, Yavuzköy, Mansa, Genç Aslanlar, Tekstil sporlar yer alırken, Bgrubunda ise Ilıdağ Gençlik, Koçak Esanaf Odası, Müftülük, Ziraat Odası, Çarşı, Mezeköy, Ilıdağ Gençlerbirliği, Nurspor ve Mumcular olmak üzere 20 takım yer alıyor.
Bu yıl ilk defa düzenlenen turnuvanın amacının halkı kaynaştırmak ve yetenekli gençlerin tespit edilerek Türk Futboluna kazandırılmasını sağlamak olduğunu belirten Köşk Belediye Başkanı Yalçın Taç, turnuvaya katılanlara, destek verenlere ve ayrıca akşamları da sahaya gelip sporculara ve akımlarına destek veren vatandaşlara teşekkür etti. İçinde bulunduğumuz ortamda halkın her zamankinden daha fazla biri ile kenetlenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Taç, "Asıl hedefimiz Köşk ilçesi ve köylerinde yaşayan vatandaşların dostluğunu pekiştirmekte. Bu yıl ilki düzenlenmesine rağmen müsabakalarımız amacına ulaştı. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu turnuvayı daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmek" dedi.
ILIDAĞ KÖYÜ EN RENKLİ KÖY SEÇİLDİ
İlçede yaklaşık bir aydır devam eden turnuvalarda en yoğun katılımın sağlandığı köy Ilıdağ Köyü oldu. Birbirlerine bağlılıkları ve çalışkanlıkları ile tanınan ve Aynı zamanda önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Köyü olan Ilıdağ Köyü turnuvaya 3 takım ile katıldı. Maç günleri köyün gençleri sponsorların araçları ile adeta şehre akın ediyor. Aydın'ın en kalabalık köylerinden biri olan köylerinde tarihten bu yana birlik-beraberliğin çok önde tutulduğunu ve özellikle milli kültürün çok gelişmiş durumda olduğunu belirten Ilıdağspor Teknik Direkötrü Ali Kasap köy olarak Köşk ilçesine centilmenliğin yanında birlik beraberlik mesajı vermek istediklerini ve asıl hedefe de ulaştıklarını söyledi.