Müslümanlarla"Güvenlik Ortaklığı" gişiriminin bir parçası olarak 2012'de kurulan "Radikalleşme Danışma Merkezi"ni teşvik amacıyla İçişleri Bakanlığı bir afiş hazırlattı.

Üzerinde "Kayıp" kelimesi yazan afişlerde büyük bir resmin altında ise, "Bu bizim oğlumuz Ahmed. Onu özlüyoruz, çünkü onu artık tanıyamıyoruz. Her geçen gün daha da radikalleşiyor. Onu dini fanatiklere ve terörist gruplara karşı tamamen kaybetmekten korkuyoruz" yazıyor.

Milliyet'teki haberine göre, bir başı kapalı kadın, üç ayrı erkeğin kullanıldığı dört farklı afiş; Almanca, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç ayrı dilde hazırlandı. Afişlerin, göçmenlerin yoğun yaşadığı Berlin, Hamburg ve Bonn şehirlerine asılması planlanıyor.

'Kampanya aşağılayıcı'

Fakat İçişleri Bakanlığı'nın afişleri şimdiden Türkleri kızdırdı. Berlin'deki Türk derneğinin başkanı Bekir Yılmaz, "Bu genellemedir. Bütün Müslümanların radikalleşebileceğini öngörüyor. Bence bu Almanya'da yaşayan tüm Müslümanlar için bir aşağılamadır" dedi. İnternet dergisi MiGAZIN'in editörü Birol Kocaman, "Bu afişler tüm Müslümanları şüpheli durumuna düşürüyor" diyerek kampanyaya karşı çıktı. Yılmaz ayrıca, Türklerin bir tehdit olmadığını tam aksine Türklerin aşırı sağcıların saldırılarına maruz kaldığını söyledi.