Galatasaray'ın kadrosunu maçtan önce tahmin ettiğini belirten Jol, “Arda'nın kesin oynayacağını dün de söylemiştim. Türk vatandaşları maçtan önce bize gelip, şöyle oynayabilirler, böyle oynayabilirler diye anlattılar” diye konuştu.

Maça iyi başladıklarını, ancak 25 dakikadan sonra futbol oynamayı unuttuklarını belirten Jol, şöyle devam etti:

“1-0'dan sonra zaten sorun değildi, çünkü gol atmamız gerektiğini biliyorduk. Kalecimiz 2-0'a dek hiç top da kurtarmadı. Tabii ki Guerrero ikinci yarıya iyi başladı ve 2 gol attı. Her hocanın istediği gibi, maç döndü. Türk arkadaşımla görüştüm. Bana Galatasaray'ın hiç böyle birşey yaşamadığını, 2-0'dan maçı vermesinin çok nadir olduğunu söyledi. Hamburg'da da çok pozisyona girip atamamıştık. Burada haklı bir galibiyet alarak turu geçtik.”

KORKMAZ: “2-0'DAN SONRA 10 DAKİKA GEÇSEYDİ BÖYLE OLMAZDI”

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, UEFA Kupası'nda Hamburg karşısında 2-0 öne geçtikten sonra 10 dakika dayanamadıklarını söyledi.

Bülent Korkmaz, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maçta olabilecek tüm avantajlı skorları yakaladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “0-0'a da tur atlıyorduk. Maalesef Bordeaux maçının hemen hemen aynısı oldu, 6 dakika içinde 2 gol yedik ve takım demoralize oldu. İlk golü yedikten sonra veya 2-0'dan sonra 10 dakika geçseydi, böyle olmayabilirdi. UEFA Kupası'na veda ettik. Bundan sonra lige bakacağız. Ligde hedefimiz olan şampiyonluğa doğru gideceğiz.”

Bordeaux maçında bireysel hatalardan gol yediklerini, burada ise tersinin olduğunu savunan Korkmaz, “Uzaktan atılan bir şuttan yenilen golden sonra, yediğimiz diğer golde pozisyon hatası var gibi geldi bana. Takımın eksik ya da tam olduğunu düşünmemek lazım. 11 kişi çıkıyorsa, herkes elinden geleni yaparak takımı galip duruma getirmeye çalışacaktır. Futbolda bir hata, bir yanlış golü getiriyor. Bunda da bizim lehimize gelişen bir olay olmadı” dedi.

Korkmaz, takımın 2-0'dan sonra rahatladığını kabul ederek, bunu kendisinin saha kenarında hissettiğini dile getirdi.

“LINCOLN'UN ÜZÜNTÜSÜNE VERİYORUM”

Lincoln'un, oyundan alınışının ardından hemen soyunma odasına gitmesiyle ilgili bir soruyu Korkmaz, “Her oyuncu oyundan alınmak istemez, üzüntüsüne veriyorum” dedi.

Korkmaz, taraftarların Lincoln'e tepkisi konusunda ise “Oyuncularım hakkında performansla ilgili yorum yapmam. Lincoln de her oyuncu gibi takımın bir parçası. Takım olarak yenilirsiniz, takım olarak kazanırsınız, iyi oynarsınız. Her oyuncu elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bugün de takım olarak turu kaybettik ama 2-0'a kadar hemen herşey istediğimiz gibiydi. Sonuçta, oyun istediğimiz gibiydi ama maalesef 2. golü attıktan sonra bir 10 dakika geçseydi bunlar konuşulmayacaktı. Futbolda bu da var” diye konuştu.

Maçta herşeyin bir anda geliştiğini savunan Korkmaz, “Oyun planıyla ilgisi yok. Bir anda gelişti herşey. Özellikle Hamburg'un ağır defans oyuncularına karşı dikine koşularla sonuca gideceğimizi biliyorduk. Nitekim ilk golün başlangıcı öyle oldu. Futbolda bazen düşünmediğiniz olaylar olabiliyor. Planınızın dışında olaylar gelişebiliyor” dedi.

HÜRRİYET