İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanperest, haftalık basın toplantısında, nükleer meselenin çözümü konusunda Türkiye'nin devreye girmesiyle ilgili daha önceki açıklamalarını anımsattı.

Mehmanperest açıklamasında, "İran'ın nükleer uyuşmazlık konusundaki tutumu oldukça nettir ve herhangi bir üçüncü ülkenin arabuluculuğuna ihtiyaç yoktur" dedi.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkenin arabuluculuk yapmak istediğini anımsatan sözcü, İran'ın sivil amaçlı nükleer teknolojiye ihtiyacı olduğunu belirterek, bu politikalarını "değiştirilemez" olarak nitelendirdi.

Mehmanperest ayrıca, Batılı devletlere sundukları öneri paketinin hala masada olduğunu ve üzerinde müzakerelere devam etme niyetlerinin bulunduğunu belirterek, burada isteksiz olan tarafın Batılılar olduğuna dikkat çekti.

Obama, dün Beyaz Saray'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer programıyla ilgili uluslararası sorunun çözümünde Türkiye'nin önemli rol oynayabileceğini ifade etmişti.

Erdoğan da, İran"a yeni ekonomik yaptırımlar uygulanması fikrine karşı çıkarak Tahran"ın nükleer programını sona erdirmek için diplomasiye daha fazla zaman verilmesi gerektiğini söylemişti./hürriyet