Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meksika'da 40 ülkeden 300'e yakın takımın katılımıyla gerçekleştirilen olimpiyatlarda yaklaşık 20 klasmanda müsabakalar yapıldı.

Türkiye'yi farklı klasmanlarda Boğaziçi Üniversitesi'nden 3, İstanbul Teknik Üniversitesi ve YTÜ'den birer takımın temsil ettiği olimpiyatlarda, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi'nden bir takım, Küçükler Ligi'nde ise Özel TAKEV Anadolu ve Fen Lisesi'nden iki takım yer aldı.

Bu yılki organizasyonda zorlu afet şartlarında, çok sayıda robotun haberleşebilmesi, ortak strateji belirleyebilmesi, fiziksel şartlara dayanabilmesi ve bütün bunların yardımıyla arama kurtarma çalışmaları yapabilmesinin araştırılması amacıyla kurulan Sanal Arama Kurtarma Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden YTÜ'den ''Yıldız'' takımı, ''Sanal Arama Kurtarma Robotu'' ile dünya ikincisi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Sırma Yavuz, ''Deprem bölgesinde olan ülkemiz için kısa sürede arama kurtarma kabiliyetleri yüksek robotlar üretmeyi planlıyoruz'' ifadesini kullandı.