Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı araştırmada bilgisayar kullanan bireylerin bilgisayar başında gerçekleştirdiği en çok işlemler listesinin başında yüzde 77.1 ile dosya taşıma ve kopyalama işlemi yer alırken, bir belgedeki bilgiyi, kopyala-yapıştır komutlarını kullanarak kopyalama veya taşıma işlemi de yüzde 71,5'lik oranla ikinci sırada bulunuyor.
Türk halkının yüzde 80'e yakın bir oranı bilgisayar kursuna gitme gereği duymazken, ev ve iş yerlerinde kullanılan bilgisayarlarda yapılan işlemlerden telefona mp3 veya mp4 yüklemek, fotoğraf makinasından bilgisayara görüntü aktarma işlemleri Türkiye genelinde yüzde 37'lik bir orana sahip. Buna karşın görüntü ve tablolar kullanarak sunum hazırlamak üzere bilgisayarı kullanan kişilerin oranının yüzde 21'lerde kalması, Türk halkının bilgisayarı bir eğlence aracı olarak kullandığını gösteriyor.
Tüm bunlara rağmen araştırmanın ortaya koyduğu en önemli sonuç ise, Türkiye’de bilgisayar ve internet kullanımının her geçen gün artmaya devam etmesi olarak göze çarpıyor.
16-74 yaş grubundaki bireylerde bilgisayar ve internet kullanım oranları geçen yıl yüzde 41 seviyelerindeyken, bu yıl oran yüzde 45 seviyelerine yükseldi.
İNTERNETTE EN ÇOK HABER OKUNUYOR
2011 yılı ilk üç ayında internet kullanan bireyler interneti en çok yüzde 72,7 ile çevrimiçi haber, gazete ya da dergi okuma ve indirmek için kullanırken, bunu yüzde 54,1 ile sağlık ile ilgili bilgi aramaları takip ediyor. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda gezinen ve siyasal konular ile ilgili görüşleri okuma veya paylaşanların oranının yüzde 50,8’lere ulaştığı Türkiye’de mal ve hizmetler hakkında bilgi arama oranı yüzde 46,6'ya ulaştı.