TFF'nin İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Refik Arkan, Ali Gürsoy, Fenerbahçe Kulübü adına Asbaşkanlar Nihat Özdemir ve Ali Koç ile diğer kulüplerden temsilciler yer aldı.

Kulüp Başkanları adına çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'de play-off sisteminin bu sezondan itibaren başlayacağını söyledi ve şöyle devam etti:

"Futbol ailesinin tek amacı yere düşen futbolumuzu ayağa kaldırmaktır. Bütün taraftarlara sesleniyorum. Kişiler geçicidir, kulüpler kalıcıdır. Hangi takımın taraftarı olursa olsun, herkesin decoder alarak, forma alarak kulüplere destek olması gerekir. Her kulüp play-off sisteminin eksi taraflarını belirtmiştir. Ancak dediğim gibi burada amaç yere düşen futbolumuzu ayağa kaldırmaktır. Sistemi denemek lazım. Denediğimizde futbolumuza bir şey kaybettirmez. Lig statüsünde değişiklik yapmak lazım."

Play-off'la ilgili gerekli kararı Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceğini söyleyen Demirören, bir gazetecinin "Beşiktaş kupayı geri alacak mı" sorusuna ise "Süreç gösterecek" yanıtını verdi.