Fransa Parlementosu'nda Türkiye'yi destekleyen konuşmayı yapan 3 milletvekilinden biri olan UMP Strasbourg milletvekili Jean Phillippe Maurer ‘Benim için mecliste bu yasaya karşı düşüncelerimi söylemek önemliydi. Bütün ülkeler kendi tarihiyle ilgilenmesi lazım. Nicolas Sarkozy Gürcistan ve Rusya arasında hangi rolü oynadıysa burada da o rolü oynaması lazım’ diye konuştu.

Fransa meclisinde kabul edilen yasa tasarısı sonrası konuşan yasanın mimarı UMP Marsilya milletvekili Valerie Boyer ise sonuçtan mutlulu olduğunu dile getirdi. Boyer, sözde soykırıma uğrayan Ermeni halkının hiç adaletli yargılanma hakkı olmadığını, 1.5 milyondan fazla Ermeninin kendi yaşadıkları topraklarda katledildikleri iddialarını tekrarlayıp, "Bu yasa Kanada, Arjantin İtalya, İsviçre ve Almanya'da Ermeni soykırımını yasal olarak tanıdılar." diye konuştu.

Türk derneklerinin Fransa meclisi önünde yaptığı organizasyonun komitesinde yer alan Salih Gül ise, yasanın senatoda geçmesi halinde çok daha kalabalık olacaklarını söyledi. Gül, uygulamaya konmak istenen yasanın tamamen yaklaşan seçimlerde oya yönelik olduğunun altını çizdi.