Didim"de hizmete veren ve yüzde 100"lük doluluk kapasitesiyle Didim"in önde gelen otellerinde olan Didim Beach Elegans Otel"de hazırladığı animasyon gösterileriyle tatilcilere unutulmaz saatler yaşatıyor. idim"le özleşen ve Didim"in adını dünyaya duyurulmasını sağlayan Apollon Tapınağı ve tapınakta yaşana mitolojik olaylarda Didim Beach Elegans Otelin Animasyon gösterilerine de ilham kaynağı oldu.
Didim Beach Elegans Otelinin animasyon grubu ise hazırladığı “Medusa Şov” diğer otellerde yapılan klasik animasyonların dışında yapılan bir gösteri olarak ta dikkat çekerken, özellikle yabancı turistlerin gösteriyi dikkatle izledi. Yapılan animasyon şovunda Yunan tanrısı Medusa ve ona aşık olan Poseidon"un yaşadıkları müzik ve görüntü şovuyla birleştirilirken, Şovun sonunda ortaya çıkan Athena ve Athena"nın Medusa"yı Gorgan yaparak cezalandırması yerli ve yabacı turistlerden tam not aldı. Şovu yaklaşık 700"e yakın yerli ve yabancı turistin izledi.
Düzenledikleri şov ile ilgili bilgiler veren Didim Turizm Derneği 2. Başkanı ve otel sahibi Yusuf Mutlu, “Biz otel olarak düzenlediğimiz bu şovda klasik animasyon gösterileri dışından bir şeyler yapmaya çalıştık. Artık, Türk Geceleri, dansözlü eğlenceler ve çocuklar için hazırlanan eğlenceler turistlerin ilgisini çekmiyor. Artık turistin kalitesi de değişti ve yeni şeyler bekliyorlar. Bizde bu anlamda yaşadığımız yerin en önemli kültür ve turizm kaynağı olan Apollon Tapınağı ve burada yaşanan mitolojik olayları anlattık. Çünkü Didim"e gelen turist tatil yaptığı yerin kültürel özelliklerini de bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem bu şov klasik şovlardan farklı olduğu için turistin ilgisi farklı oluyor. Hem müşterilerimizi ağırlıyoruz, hem de yöremizin tarihi yerlerini tanıtıyoruz” dedi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay da, klasik şovların artık rağbet görmediğine işaret ederek, “Artık tatil yörelerinde bulunan oteller bulundukları ilçe veya beldedeki tarihi ve mitolojik olayları bu şekilde dile getirirse turizmin kalitesini arttırmaya ve daha çok ilgi çekmeye çalışacağını düşünüyorum. Didim"de bu ilk kez yapıldı e ilgi çok büyüktü. Bu anlamda Turizm bölgelerinde bu tip animasyon şovları daha arttırılmalı ve bakanlık düzeyinde çalışma yapılmalı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu tip şovlar için İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri aracılığıyla bu tip şovları hazırlayan ekipler kurmalı ve bu müdürlüklere para aktarımı yapmalı. Bu şekilde değişik olarak hazırlanan etkinlik turistin ilgisini daha çok çekecektir ve kaliteyi de artıracaktır” diye konuştu.