Okul bahçesinde gerçekleşen törene Kaymakam İsmail Demirhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Ticaret Borsası Onursal Başkanı Ekrem Karakaş, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Konuşmasında Türkiye"nin 2008 yılında turist sayısı bakımından 8. sırada yer aldığını, 26 milyon turist sayısının 2023 yılında 50 milyon turist sayısı olarak hedeflendiğini belirten Söke Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Şükrü Özçelik; “Ülkemiz genç ve dinamik insan gücü yapısıyla, büyük bir potansiyele sahiptir. Hedefimiz iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmenin yanında mesleki bilgilerle donanımlı, becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmektir” dedi.
Turizm konusunda yerel yönetimlerin duyarlı olmaları ve turizme yönelik projeler geliştirmeleri gerektiğini dile getiren İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; Söke"nin turizm merkezlerinin ortasında kavşak konumda bulunduğunu belirterek, Söke"nin turizmde bu önemli konumundan yararlanması gerektiğini söyledi. "Söke"yi merkez haline getirmeliyiz" diyen İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “Yoksa yerli ve yabancı turist Söke"ye girmeden çevre yollarından geçip gider” dedi. Turizme yönelik projelerin üretilmesindeki öneme dikkat çeken Kaymakamı İsmail Demirhan; tüm Sökelileri Kemalpaşa Evleri Projesi"ne sahip çıkmaya çağırdı.
Yaptığı konuşmada Turizm Meslek Lisesi"nde eğitim gören öğrencilere de seslenen Söke Kaymakamı İsmail Demirhan; “Hizmet konusunda neme lazımcılılık yapmayın. En güzel ve en iyi hizmet vermenin çabası içinde olacaksınız. Turizm disiplin, tertip düzen ve hizmet ister. Eğer bunları yaparsak turizmden daha fazla katma değer elde edebiliriz” ifadelerine yer verdi.
Törende okulun 11 ve 12. sınıfları arasında açılan yarışmada servis dalında birinci İbrahim Milat, mutfak dalı birincisi Ahmet Tunca ve Bar dalında birinci Alattin Kalmaz"a ödüllerini İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan verdi.
Gerçekleşen törende Okul öğrencileri Bilge Gün, Hörü Okur, Hakkı Deniz günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yaptı. Okul bahçesine kurulan otantik Yörük çadırında öğrencilerin hazırladığı gözlemeler konuklara ikram edilirken; okul halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu.