İŞÇİ Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İzmir İl Örgütü'nün düzenlediği geceye katıldı. Gecede konuşma yapan Perinçek, son günlerde gündemde olan türban konusuna değindi. Türbanın ABD'nin bir dayatması olduğunu belirtirten Perinçek, türbanın bir rahibe kıyafeti olduğunu öne sürdü, “Süslü kadınların sosyete giysisisidir” dedi.

İP İl örgünütünün dün gece Konak Life Restorant'ta düzenlediği yemeğe katılan Doğu Perinçek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yüklendi. Perinçek, “Başbakan Erdoğan "türban siyasi bir simgedir" dedi. Evet, türban siyasi bir simgedir. Eskiden türban özgürlüktü ama şimdiyse siyasal bir karabayrak olduğunu itiraf ediyor ama hangi siyasetin simgesi. Amerika'nın "Büyük Ortadoğu Projesi'nin" siyasi simgesi. Müslüman siyasetinin simgesi değil” dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Ortadoğu Projesinin eşbaşkanı olduğunu itiraf ettiğini söyleyen Perinçek, “Türban haçlı ordusunun karabayrağıdır. Türban bir rahibe kıyafetidir. Bunun islamiyetle, bunun Türk kültürü ile ilgisi yoktur” diye konuştu. Perinçek, konuşmasına söyle devam etti:

“Çapa çapılırken, tarlada çalışılırken, mutfakta tarhana yapılırken türban takılmaz, laboratuvarda çalışan, hastanede çalışan kadın türban takamaz, bu bir süslü kadınların sosyete giysisidir. Bunun sosyete giysisi olduğunu tespit etmek lazım. Müslümanlara ait giysi olmadığı tespit etmek gerekli. Türkiye'de çok krizler yaşandı. Tayip Erdoğan da türban kriziyle birlikte Anadolu topraklarına gömülecektir.”