BDDK önce tüketici kredilerindeki artışa karşı önlem aldı. Ardından kredi kullanacakları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ancak ekonomi yönetiminin aldığı tüm önlemlere rağmen kredi kullanımındaki artış hız kesmedi. 
12 milyon kişinin kullandığı tüketici kredileri son bir yıl içerisinde yüzde 43, yılbaşından bu yana ise yüzde 19 oranında artış göstererek 153.5 milyar liraya çıktı. 1 milyon 100 bin kişinin kullandığı konut kredileri ise son bir yılda yüzde 36, yılbaşından bugüne kadar ise yüzde 15.2 oranında artarak 70 milyar liraya ulaştı. Satışında artışlar yaşanan otomobillerde de kredi kullanımı artarak sürüyor. 311 bin kişinin kullandığı taşıt kredileri yılbaşından bu yana yüzde 13.6 oranında artarak 6.4 milyar lira yükseldi.
7.8 milyon kişinin kullandığı ihtiyaç kredileri de yılbaşından bu yana yüzde 27 artarak 58.2 milyar liraya ulaşırken, kredi kartı borçları ise yüzde 9 artarak 47 milyar liraya çıktı. Şimdi gözler kredi büyümesinde yılsonu sınırını yüzde 25'lerde tutmak isteyen ekonomi yönetiminden yeni önlemlerin gelip gelmeyeceğine çevrildi.