Kara Kuvvetleri Komutanlığı, sözleşmeli istihdam edilmek üzere 505 subay alacak.
Başvurusu kabul edilen adaylara, sınav merkezleri, 15 Ağustosta internet aracılığıyla duyurulacak. Yazılı sınav da 23 Ağustos 2008 günü saat 10.00'da Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (Girne) yapılacak. Sınav sonuçları ise 27-28 Ağustos 2008'de açıklanacak.

Ön sağlık, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi 1-26 Eylül 2008 tarihleri arasında, mülakat seçmeleri 1-26 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacak.

Asil ve yedek adayların tespiti de 6-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel askerlik ve subaylık anlayışı kazandırma eğitiminin ardından adaylar sınıf okulu eğitimi, görev başı eğitimi ve ihtisas eğitiminden geçirilecek.

Mühendis, öğretmen, tabip, eczacı, diş tabibi branşlarına kadın adaylar da başvurabilecek.

DİĞER KOMUTANLIKLAR

Hava Kuvvetlerine sözleşmeli subay başvuruları ise 1 Nisan-15 Ağustos 2008 tarihleri arasında komutanlığın internet sitesinden yapılabilecek. Türk Hava Kuvvetlerinde sözleşmeli astsubay olmak isteyenler de 9 Mayıs 2008 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında sözleşmeli subay olarak istihdam edilmek isteyenlerin başvuru kabulü ise 7 Mart 2008 Cuma günü sona erecek. Deniz Kuvvetleri, başvuruları postayla veya şahsen “Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlı İnsan Kaynakları Değerlendirme Grup Başkanlığı Beylerbeyi-İstanbul” adresinden kabul edecek.

Jandarma Genel Komutanlığının sözleşmeli subay başvurularını kabulü de 20 Martta tamamlanacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığına sözleşmeli subaylık için başvurular ise 21 Marta kadar yapılabilecek.