“Her şey değişirken, TSK da değişecek. Bu işlerden korkmamak lazım” diyen Özkök, değişimin yönünü de “Dünya sahnesinde kendinizi nereye layık görüyorsanız, oraya ulaşmaya çalışmak lazım” diye gösterdi.

Şu anda açık konulmasının etik olmayacağını söyleyen Emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri araştırması sonucunda açıklama yapılmasının beklenmesi gerektiğini söyledi. Özkök, iddia edilen Balyoz planı ile ilgili olarak başta emekli Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan olmak üzere kendisinin ön plana çıkarılmasının "Gücüne gittiğini" ancak her şeyin "Zamanla anlaşılacağını" vurguladı.

Özkök"ün Radikal"den Murat Yetkin'in sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

* (Çetin Doğan"ın, açıklamalarını tatmin edici bulmaması hatırlatılınca) “Çetin (Doğan) paşa durmadan beni gösteriyor. Desin varsın. İyi bir arkadaşımızdı, o da onun görüşü. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri"nde (TSK) bir hiyerarşi var. Kurumsal sorumluluk başka, ferdi sorumluluk başkadır. Ordu Komutanı olarak onun muhatabı Genelkurmay Başkanı değil, Kara Kuvvetleri Komutanı; zaten Aytaç (Yalman) paşa da söylemiş...”

İnceleme sonucu beklenmeli

* “Genelkurmay Başkanı olduğunuz zaman paratoner gibisinizdir. Her söz size gelir.
Doğrusu da odur. Genelkurmay incelemeler sonuçlanınca bir açıklama yapılacağını söyledi. Kara Kuvvetleri, ya da Genelkurmay"ın bir açıklama yapmasını beklememiz lazım. Benim daha önce çok açık konuşmam etik olmaz. Zaten devam eden yargı süreci var.”

Basında mahkeme kuruluyor

* “O dönem için yargı devam ederken konuşmayacağımı söylediğim halde adeta basında mahkeme kuruluyor, ısrar ediliyor. Neden böyle olduğunu tam bilmiyorum. Mazlum gördükleri için belki de... (Gülüyor) Kimseyi mahkemeye vermiyorum ya... Aslında bazı eleştiriler hakaret sınırına girebilir, mahkemeye versem. Gücüme gidiyor. Ama katlanıyorum. Zamanla anlaşılır diyorum.”

Değişimden korkmamalı

* “Türk Silahlı Kuvvetleri için çok şeyler söylenir oldu. Bu beni üzüyor. Bu konuda hükümete düşen işler var, TSK"ya düşen işler de var.
Her şey değişirken TSK da değişecek. Bu yönde çalışmalar zaten yapılır. Değişmezseniz, gelişmelerin dışında kalırsınız. Bunun karşısında duramazsınız. Bu işlerden korkmamak lazım...

Dünya sahnesinde yer almak istediğiniz noktaya ulaşmalısınız. Neyi özlüyorsak, kendimizi nereye layık görüyorsak, oraya ulaşmaya çalışmalıyız. Bu aslında bütün kurumlarımız için geçerli.” - hürriyet